У Кіровограді реорганізували другий пологовий будинок

, КП

6721Депутати Кіровоградської міської ради підтримали питання про оптимізацію мережі лікувально-профілактичних закладів комунальної власності Кіровограда та реорганізацію пологового будинку №2 імені «Святої Анни» шляхом приєднання до пологового будинку №1. Відповідне рішення прийняли на сесії сьогодні, 17 листопада.


– Ми вже багато про це спілкувалися, багато обговорювали. І не почути нас могли лише ті, хто не хотів чути. Я хочу ще раз наголосити, що це рішення дуже важливе для громади, для медицини в цілому. Воно однозначно збереже робочі кадри, акушерсько-гінекологічну службу, виведе на новий рівень надання допомоги новонародженим, жінкам, вагітним, породіллям. А також забезпечить невідкладною медичною допомогою, хворих з хронічною нирковою недостатністю, які її потребують і які не мають можливості її отримати на сьогоднішній день у повному об’ємі. Я вас дуже прошу підтримати це важливе рішення, – звернулася заступник начальника управління охорони здоров’я Кіровоградської міської ради Лариса Кудрик.


Міський голова Андрій Райкович запевнив, що об’єднання лікарень – це не комерційний проект.


– Ні в якому разі лікувальні заклади не закриватимуть. І в цьому немає жодних комерційних проектів. На гемодіалізі гріх заробляти. Це суто бюджетний проект, – запевнив Райкович.


За рішення про приєднання пологового будинку №1 до пологового будинку №2 проголосували 27 депутатів.


Нагадаємо, працівники пологового неодноразово просили зберегти їхній заклад, збирали підписи і мітингували під стінами міської ради.


Як писала «КП», міська рада підписала меморандум з німецької компанією «Fresenius Medical Care» про створення гемодіалізного центру у пологовому будинку №2 16 листопада.

e-max.it: your social media marketing partner