На Кіровоградщині затримали «перевертнів у погонах»

, КП

6930На Кіровоградщині Служба безпеки України спільно з прокуратурою області у липні затримали злочинну групу, яку організував керівник одного з підрозділів Кіровоградського відділу Нацполіції в області. Злочинцям оголосили про підозру, а також направили до суду клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у понеділок, 21 листопада, повідомляють у СБУ.

Окрім керівника одного з підрозділів Кіровоградського відділу поліції, до складу групи входять троє його підлеглих та одна цивільна особа.


Злочинців затримали «на гарячому». Вони вимагали більше 200 тисяч гривень хабара від місцевого жителя. За ці гроші вони обіцяли не притягувати його до кримінальної відповідальності за нібито вчинене розбещення неповнолітніх.


Окрім цього, вони причетні до вчинення й інших тяжких злочинів – крадіжки, катування, незаконне проведення обшуку, перевищення службових повноважень, шахрайство.


Члени групи ретельно готувалися до вчинення злочину, тривалий час проводили спостереження за потенційною жертвою, після чого раптово вдиралися до його житла, били, катували та залякували потерпілого, вимагаючи гроші чи інші цінності.


Наразі вищевказаним правоохоронцям та їх співучаснику оголосили повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 127 «Катування», частиною 2 статті 162 «Порушення недоторканості життя», частиною 2 статті 190 «Шахрайство», частиною 2 статті 185 «Крадіжка», частиною 3 статті 15 «Замах на злочин», частиною 3 статті 365 «Перевищення влади або службових повноважень» Кримінального кодексу, а також направили до суду клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Слідчі дії тривають.

 

 69346933

e-max.it: your social media marketing partner