На наступному тижні суд розгляне позов Помічнянської міськради проти ЦВК

, КП

6749В Окружному адміністративному суді Києва розглядатимуть позов Помічнянської міськради проти Центральної виборчої комісії у вівторок, 13 грудня, йдеться у сюжеті «5 каналу». Міськрада Помічної вимагатиме призначення перших виборів у створеній громаді.

– ЦВК абсолютно безпідставно, необгрунтовано нам не призначала вибори. Про що може йти мова, коли у нас вулиця міста ділить наше місто і сільську раду навпіл. Один бік вулиці Коцюбинського – це Помічнянська міська рада Добровеличківського району, а інший бік – Новоукраїнського району. Про яке розмежування ЦВК веде мову? – говорить міський голова Помічної Микола Антошик.


Посадовець каже, що двічі намагалися провести вибори, але ЦВК відмовляла.


– Наша громада юридично створена і пройшла всі етапи згідно методики. Ми двічі подавали на ЦВК на призначення виборів, але, на превеликий жаль, ЦВК відмовила нам. Тому ми вимушені піти на останній крок – через суд будемо добиватися права про призначення у нашій створеній громаді перших виборів. Якби не ЦВК, то ми ще б у березні провели вибори і вже з 2017 року жили б за новими правилами, – сказав Антошик.


Нагадаємо, міська влада вимагає визнати незаконною та скасувати постанову ЦВК «Про відсутність правових підстав для призначення Центральною виборчою комісією перших виборів депутатів Помічнянської міської ради об’єднаної територіальної громади та Помічнянського міського голови (Кіровоградська область) і оголошення виборчого процесу відповідних місцевих виборів». У міськраді вважають, що дії ЦВК порушують права десяти з половиною тисяч жителів помічнянської громади, які вирішили об’єднатися.

e-max.it: your social media marketing partner