Кіровоградську міську раду не перейменували

, КП

6938Депутати міськради не підтримали перейменування Кіровоградської міської ради на Кропивницьку на черговому сесійному засіданні міськради сьогодні, 8 грудня.

– Пропонуємо проект рішення про внесення змін до деяких рішень міської ради у зв’язку із зміною географічних назв. Підставою для цього стала постанова Верховної ради, яка змінила географічну назву нашого міста на назву Кропивницький. Необхідно внести зміни до відомостей назви юридичною особи, яка зареєстрована, – це Кіровоградська міська рада і виконавчий комітет Кіровоградської міської ради. Також рекомендуємо виконавчому органу зі статусом юридичної особи, керівникам комунальних закладів зробити такі ж дії, – сказала начальник юридичного управління міськради Марина Смаглюк.


Проте депутати не підтримали рішення. Голова фракції БПП Ігор Волков нагадав, що наразі тривають суди щодо перейменування міста. А голова фракції «Опозиційного блоку» Анна Ніжнікова зазначила, що через перейменування діти у школах не зможуть отримати випускні документи.


– Після прийняття цього рішення наші навчальні заклади повинні будуть змінити печатки і статути, тому що на печатці написано, наприклад «Навчально-виховне об’єднання №15 Кіровоградської міськради Кіровоградської області». А якщо до кінця травня не буде печаток, діти не отримають своїх документів, – сказала Ніжнікова.


За перейменування міськради проголосувало лише 10 депутатів.

e-max.it: your social media marketing partner