Кіровоградська «льотка» перевчила колишніх військових на бізнесменів

, КП

7130Кіровоградська льотна академія випустила шосту групу перекваліфікованих колишніх військових на бізнесменів у рамках проекту «Україна – Норвегія», 15 грудня.

– Побачив в інтернеті інформацію про набір за кілька тижнів до виходу на пенсію за вислугою. Звільнився і вирішив, що нові знання не будуть зайвими, – розповідає «КП» військовий у запасі 42-річний Олександр Миргородченко.


– Курси були зі спеціальності менеджмент підприємницької діяльності. Для мене це зовсім нова сфера знань. Я не економіст, але мені було цікаво. І в майбутньому мені обов’язково знадобиться цей досвід, який я тут отримав, – впевнений співрозмовник «КП».


Окрім військових, на курси могли прийти і їхні родичі. Саме так вчинила дружина військового – Лілія Буран.


– Це мега проект! Дуже сподобалося. Багато нового дізналися, за що вдячні всім, хто причетний до цього навчання. Це дуже потрібно, тим паче для колишніх військових. Мій чоловік зараз служить і у нього не вийшло потрапити на ці курси, але я передам йому свій досвід, який отримала тут. Хотіла б, щоб і він теж прийшов, – каже вона.


Кожен слухач повинен був підготувати бізнес-проект – дипломну роботу. Курси перекваліфікації надихнули Лілію на створення власної справи.


– Мій проект був соціальний. Я медпрацівник і в майбутньому хотіла б відкрити свій центр для людей похилого віку європейського стилю, щоб люди, у яких немає близьких, чи яких близькі не хочуть доглядати, були не ображені, могли достойно доживати свій вік, – зізнається «КП» Лілія Буран.


Куратор групи Ольга Кушнір переконана, такі проекти тільки на краще для колишніх військовослужбовців, адже це сильна підтримка й допомога в їхній реабілітації.


– Ми відбирали колишніх військових, звільнених у запас або членів їхніх сімей, у яких було бажання адаптувалися. Приходили багато, але не всі залишилися. Суть проекту в тому, що люди, які йдуть у запас з армії, потрапляють в інше життя. Адже в армії все по-іншому – там є приказ, є звання… А коли потрапляєш у звичайне життя, важко звикнути. Багатьом стає незрозуміло, що навколо відбувається, вони закриваються в собі, деякі починають пиячити. І для того, щоб ці люди не пішли кудись, у підпілля, так би мовити, їм потрібно допомогти адаптуватися, – пояснює Кушнір.


Куратор каже, заняття з менеджменту, ІТ та різноманітні тренінги – як надавати першу допомогу, як заробити в інтернеті, як створити свою організацію проходили щовечора.


– Програму навчального курсу, яку створили наші викладачі та погодили з Норвезьким університетом NORD, викладали викладачі нашої академії. Також на тренінги запрошували тренерів із Києва, – додає вона.


– Це важлива співпраця для нас. Проект набирає обертів в різних напрямах. Наші студенти отримали документи, що вони пройшли такий курс. Окрім цього, ми вручили випускникам бізнес-кейси, бізнес-блокноти, бізнес-ручки та бізнес-флешки, щоб вони завжди могли записати свої ідеї, – наголосив «КП» начальник Кіровоградської льотної академії Сергій Неділько.

 

71317132

e-max.it: your social media marketing partner