Проїзд на селище Нове подорожчає на гривню

, Олена Сідорова

7193Із середини січня проїзд у кіровоградських маршрутках подорожчає до 4 гривень, а на селище Нове – до 5 гривень, повідомив «КП» начальник управління транспорту і зв’язку міськради Олександр Вергун.

Перевізники кажуть, підвищувати тариф змушені, бо з нового року зросла мінімальна зарплата і відчутно додали в ціні паливно­мастильні матеріали.

– Підприємства­перевізники подали нові розрахунки вартості пасажирських перевезень із урахуванням підвищення мінімалки й ціни на пальне. Зараз ці розрахунки вивчають управління економіки і транспорту та зв’язку міської ради і, можливо, з середини січня наступного року проїзд у маршрутках зросте з 3,50 до 4 гривень, – повідомив чиновник і заявив, що цей тариф – компромісний. – Звісно, перевізники хотіли встановити більшу плату, але вони розуміють соціальне значення вартості проїзду, тому погодилися на таку ціну. Дорожче вартуватиме тільки проїзд на селище Нове – 5 гривень.

Найдешевшим громадським транспортом для кіровоградців залишатиметься тролейбус. Там вартість проїзду не змінюватиметься – 2,5 гривні.

– КП «Електротранс» розрахунки на зміну тарифу не подавало. Підприємство не планує підвищувати плату за перевезення пасажирів, – запевнив Вергун.

Нагадаємо, наразі тривають суди з приводу незаконного підвищення тарифу на проїзд у Кіровограді до 3,5 гривні.

e-max.it: your social media marketing partner