Чорноіваненка можуть покарати за неетичну поведінку держслужбовця

, КП

7351Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, очільник обласної партії «Батьківщина» розмістив «політизовані» новорічні привітання, порушуючи правила етичної поведінки державних службовців, про це пише «Весь Кіровоград».

Зокрема Чорноіваненко на вітальних білбордах з його зображенням, поруч з підписом «голова обласної ради Олександр Чорноіваненко» розмістив логотип партії «Батьківщина».


«Відповідно до чинного наказу Національного агентства України з питань державної служби «Про затвердження Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування», державному службовцю та посадовій особі місцевого самоврядування заборонено у будь-який спосіб використовувати своє службове становище в політичних цілях, у тому числі – для залучення державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, працівників бюджетної сфери та інших осіб до участі у передвиборній агітації, акціях та заходах, що організовуються політичними партіями.


Тому такі дії Чорноіваненка можна розцінювати, як зловживання службовим становищем.


Згідно частини 2 статті 65 та частини 5 статті 66 закону «Про Державну службу» за порушення правил етичної поведінки державних службовців Чорноіваненку загрожує попередження про неповну службову відповідність», – зауважує Весь Кіровоград.

Нагадаємо, Олександр Чорноіваненко клопотав про присудження премії своєму однопартійцю, депутатові Кіровської райради Кіровограда Дмитру Голубу.

e-max.it: your social media marketing partner