Причини смерті новонародженої дитини АТОвця у Кіровограді розслідує спецкомісія

, КП

6970Спеціальна комісія розпочала службове розслідування обставин смерті дитини у пологовому будинку №2 імені Святої Анни, повідомляють у міськраді.

– Коли син народився, я взяв його на руки, він одразу заплакав, я був щасливий. Але лікарі чекали допомоги спеціалістів з обласної лікарні, бо малюк був дуже слабкий, – каже батько немовляти, учасник АТО Андрій Балан.


Чоловік розповів, що дружина Наталія стояла на обліку в консультації пологового будинку №2. Вагітність тривала без ускладнень. Термін пологів лікарі визначили на середину січня. Проте вже другого числа, у жінки почалася кровотеча. Лікарі зробили кесарів розтин. Однак врятувати малюка не вдалося.


– Якщо у жінки дійсно були ускладнення, її повинні були покласти на планове стаціонарне спостереження до пологів. І коли б у неї почалися перейми, їй мали зробити кесарів розтин. Але цього не зробили. Вона вже потрапила до лікарні з кровотечею та переймами. Дитинка народилася дуже слабкою. Якби у лікарні були спеціальна апаратура та фахівці, як це має бути у міському перинатальному центрі, дитину могли б врятувати, – прокоментувала «КП» начальник міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук.


Вона зазначила, наразі спеціальна комісія з’ясовує всі обставини трагедії.


– Спеціальна комісія вивчає цю ситуацію, з’ясовує причини, досліджує усю медичну документацію, яка стосується цієї породіллі, – зауважила Макарук.


Тим часом головний лікар пологового будинку №2 Володимир Капко запевняє, що зробили все, аби врятувати жінку та її новонародженого сина.


– У неї була важка патологія. Такі жінки повинні передчасно лягати у лікарню. І надавати допомогу таким жінкам повинні на третьому рівні, тобто у пренатальному центрі. Коли у жінки почалася кровотеча, вони своїм транспортом, навіть не викликаючи швидку, приїхали сюди. Лікарі швидко почали діяти. Їй надали допомогу в повному обсязі, але була сильна кровотеча і в такому випадку найчастіше у 99% новонароджені діти помирають. Лікарі проводили всі необхідні реанімаційні заходи. Втім вони виявилися неефективні. Жінку вдалося врятувати і вона зможе ще народжувати. Але хлопчика врятувати не вдалося, – заявив Володимир Капко.


Нагадаємо, у пологовому будинку №2 імені «Святої Анни» померла новонароджена дитина учасника АТО 2 січня.

e-max.it: your social media marketing partner