Родинам АТОвців з Кіровоградщини за час війни придбали 38 квартир

,

7415Родинам загиблих військовослужбовців та інвалідам війни на сході за 2014-2017 роки за державні кошти придбали 38 квартир, повідомив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров сьогодні, 16 січня.

За його інформацією, у 2014 році було придбано сім квартир – шість у Кіровограді та одну в Олександрії. На це з державного бюджету було використано 2,2 мільйона гривень. Крім того, одну сім’ю загиблого військовослужбовця було забезпечено службовою квартирою в обласному центрі.

У 2015 році членам сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО, а також бійцям-інвалідам І групи придбано 15 квартир – 14 у Кіровограді та одну в Знам’янці. На це витратили з державного бюджету 5,6 мільйона гривень.

Крім того, у 2015 році за рахунок коштів благодійників було придбано дві квартири – у Кіровограді та Благовіщенському районі.

У 2016 році на область були передбачені видатки у сумі більше 8,5 мільйонів гривень, які перераховані 11 сім’ям загиблих військовослужбовців та п’ятьом військовослужбовцям-інвалідам ІІ групи на спеціальні рахунки для поліпшення житлових умов. На ці кошти родини можуть протягом року придбати житло в будь-якому населеному пункті України.

– Три родини вже придбали житло – в Кіровограді, Олександрії та Благовіщенському районі, – уточнив Догаров.

У 2017 році поки що заяв на поліпшення житлових умов поки не надходило.

– Всі сім’ї загиблих учасників АТО, а також бійців, які мають І чи ІІ групу інвалідності і перебували на черзі, отримали кошти на поліпшення житлових умов або компенсацію за купівлю житла, – додав Догаров.

 

Як повідомляла «КП», будівництво 70-квартирного будинку по вулиці Попова в обласному центрі планують завершити навесні.

e-max.it: your social media marketing partner