У Кіровограді затримали «домушників», які награбували на мільйон

, КП

7430В обласному центрі затримали трьох осіб, які з жовтня грабували будинки кіровоградців. За три місяці вони награбували на мільйон гривень, повідомляють в обласній поліції. 

Злочинці розбивали вікно і якщо після цього ніхто не здіймав галасу, вони проникали у будинки та виносили все, що могли винести – гроші, прикраси, аудіо-, відео- та побутову техніку, годинники, посуд, фотоапарати, документи, нагороди, одяг, взуття, парфуми і навіть засоби гігієни. З одного із помешкань зловмисники вкрали металевий сейф зі зброєю. 


Награбоване зловмисники продавали за ціною в рази нижчою від їх реальної собівартості. Те, що не вдавалося продати, вони зберігали у квартирі, де мешкали всі разом. 


– Єдину можливість уникнути відповідальності – виїхати з області, а згодом і країни, крадії вирішили використати якнайшвидше. Після 3-ї години, в одному з напрямків, на виїзді з міста їх затримали працівники управління карного розшуку обласного главку спільно з колегами із Кіровоградського відділу поліції та за безпосередньої участі працівників відділу швидкого реагування, – розповів т.в.о. начальника кримінальної поліції ГУНП в області Володимир Хвостов. 


Наразі підозрювані дають покази слідчим. 


За цими фактами розпочато кримінальні провадження за частиною 1 статті 262 – викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем та за частиною 3 статті 185 – крадіжка Кримінального кодексу. 


За такі дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 7 років. Окрім цього, їм доведеться відшкодовувати завдану потерпілим матеріальну шкоду, яка, за попередніми підрахунками, сягає більше мільйона гривень.

 

74317432

e-max.it: your social media marketing partner