Кіровоградців закликають підтримати флешмоб в пам’ять про бійців, які наклали на себе руки

,

7442Щоб привернути уваги до українських ветеранів, які пройшли війну на Донбасі, та можливості того, що через психологічний стан вони можуть вчинити самогубство, в Україні розпочали флешмоб #22PushupChallenge, який має привернути увагу до цієї проблеми, пише «24 канал». Долучитися до цієї ініціативи можуть і кіровоградці.

Одним зі перших цей флешмоб в Україні запровадив відомий волонтер Олексій Мочанов. За основу взяли американський варіант флешмобу, який запровадили після того, як в липні 2016 року Департамент у справах ветеранів США оприлюднив звіт щодо самогубств серед ветеранів в США за 2014 рік. З’ясувалося, що близько 22 ветеранів щодня вчиняли самогубство. Пізніше ця цифра була уточнена і знижена до 20 на добу. За 2014 рік самогубство вчинили 7403 ветерани армії США.

– Але цифра 22 запам’яталась і задля суспільного усвідомлення проблеми попередження самогубств серед ветеранів народився флешмоб #22PuchupChallenge, в якому люди віджимаються на камеру 22 рази протягом 22 днів та передають естафету своїм друзям. Флешмоб швидко перекинувся через океан і дійшов до нас, хоча історія його виникнення відома не багатьом. Ми лише почали стикатися з цими проблемами. Треба пам’ятати, що за статистикою пік прояву ПТСР припадає на восьмий рік після травмуючого досвіду. Тому ми ще навіть не усвідомлюємо глибину цієї проблеми! Доєднуючись до флешмобу, ми привертаємо увагу до проблем наших Ветеранів. Наших, а не чужих, – написав Олексій Мочанов.

Суть флешмобу зводиться до того, що 22 дні підряд слід віджиматися від підлоги 22 рази, і кожен день позначати ту людину, яка ознайомлена з проблемою психологічного стану ветеранів у армії, використовуючи хештег #22PuchupChallenge.

Нині естафету прийняли і опублікували відео на своїх сторінках у соцмережах військовослужбовці, громадські діячі, депутати.

 

Нагадаємо, учора, 17 січня, у Кіровограді в парку повісився боєць третього окремого полку спецпризначення Євген Новосьолов. А 29 грудня у Маріупольському районі боєць з Помічної Олег Стасій підірвав себе гранатою. 

 

e-max.it: your social media marketing partner