Українські підлітки долучаються до небезпечної гри «зникни на 24 години»

,

7560Серед українських підлітків набуває популярності небезпечна екстремальна розвага «зникни на 24 години», повідомляють користувачі соцмереж, пише «Главком». Підлітки кидають виклик один одному зникнути на двадцять чотири години. Батьки та поліція збиваються з ніг, шукаючи дітей.

«Суть полягає в тому, що підліток повинен піти з дому і не давати про себе знати впродовж доби», – пише у Facebook користувачка Тетяна Лупова.

Гра прийшла в Україну з Росії. Перші випадки зникнення дітей вже зареєстровані в Київській області. Там з різницею в три дні «зникло» двоє хлопчиків. Через добу після цього і одного, і другого знайшли. Нічого кримінального з ними не сталося.

Викладачі старших класів уже отримали повідомлення про небезпечне захоплення підлітків. Воно небезпечне насамперед тим, що молодь створює велику кількість груп у соцмережах, там ставить перед бажаючими зникнути завдання, а після цього група знищується.

Головні правила гри: зникнути на добу, не з’являтися вдома, вимкнути мобільний телефон, не заходити у соціальні мережі. Дати про себе знати лише тоді, коли тебе почали шукати батьки, друзі, поліція.

Простежити, де ховається неповнолітній, практично неможливо, а також дуже складно з’ясувати, чи дійсно підліток зник, чи так грається.

«Фахівці радять батькам поговорити з підростаючими дітьми і пояснити всю небезпеку такої забави. Іншого способу боротьби з модною екстремальною розвагою неповнолітніх поки що не вигадали», – попереджають правоохоронці.
e-max.it: your social media marketing partner