У Кіровограді знову подорожчає хліб

,

7610З 15 лютого найпопулярніший хліб «Сонячний» здорожчає майже на гривню. Із соціальних сортів це поки єдиний, на який виробник піднімає ціну. На решту – її поки стримують, повідомили «КП» на ТОВ «Кіровоградхліб».

– Ми вимушені підняти ціну на хліб «Сонячний» на 10%, щоб вийти хоча б на нульову рентабельність. Його вартість зросте на 90 копійок, буханець коштуватиме в магазинах приблизно 9,20 гривні. Але це відбуватиметься поступово, з 15 лютого ціна зросте на 5%, а через півмісяця – ще на стільки ж, – повідомила керівник хлібопекарського підприємства Владлена Умнова і додала, до цього кроку підштовхують ціни на складові виробництва. – Узагалі, за нашими підрахунками, сьогодні кілограмовий буханець має коштувати майже 13 гривень. Ми поки таких цін не встановлюємо.

– За останній місяць газ здорожчав на тисячу гривень, мов на дріжджах ростуть ціни на муку, цукор, олію, яйця, крім того, збільшилася мінімальна зарплата, – усе це наші витрати, на які мусимо заробляти, – продовжує виробник і зауважує, поки на підприємстві стримують ціну на ще один популярний сорт хліба «Златопільський». – Ми розуміємо, що цей хліб здебільшого купують пенсіонери, тому поки намагаємося ціну на нього не змінювати за рахунок певного здорожчання більш вартісної продукції, яку купують заможніші споживачі.

Втім чи довго так триватиме – гарантій жодних, адже вартість складників виробництва хліба змінюється щодня і довго стримувати ціни «Кіровоградхліб» не зможе. Тож запевнити, що це останнє подорожчання, виробник не береться.
e-max.it: your social media marketing partner