У Малій Висці відкриють гемодіалізне відділення (ФОТО)

, Олена Сідорова

7714У Маловисківській центральній районній лікарні відкриють гемодіалізне відділення. Тестову роботу запустили сьогодні, 15 лютого, розповів «КП» головний лікар Костянтин Чурпій.

– Пробну роботу запустили сьогодні – троє хворих отримали гемодіаліз. У перспективі плануємо надавати допомогу по гемодіалізу пацієнтам з Маловисківського, Новомиргородського, Новоархангельського районів. Насправді хворих, яким потрібна така допомога, багато. Плануємо запустити шість ліжок, які працюватимуть, напевне, не в одну зміну. Перші кроки ми вже зробили, – каже очільник лікарні.

За його словами, роботи по облаштуванню відділення тривали з травня минулого року – провели реконструкцію приміщення, ремонтні роботи, закупили апарати, підготували персонал.

Нині в області замісну ниркову терапію (гемодіаліз) хворі з нирковою недостатністю отримують на базі відділення інтенсивної терапії екстракорпоральних методів детоксикації обласної лікарні. Відділення у Малій Висці – єдине серед районів.

– Такого відділення немає у жодному районі області! Лише в обласній лікарні. Це надзвичайно важлива подія для нашого регіону. Це прорив! Хочеться висловити вдячність голові облдержадміністрації Сергію Кузьменку, його заступнику Сергію Коваленку, очільнику департаменту, голові району та депутатам, які підтримали ідею, пішли назустріч і виділили необхідні кошти, – додав Костянтин Чурпій.

Невдовзі планується офіційне відкриття відділення. Про дату повідомлять згодом. 

e-max.it: your social media marketing partner