«Олександрійський маніяк» проситься в нормальну камеру, бо не бачить сонця з карцеру

, Олена Сідорова

7727Олександрійський міськрайонний суд приступив до вибору трьох присяжних, котрі разом із двома професійними суддями визначатимуть міру покарання Володимиру Никитюку. Останнього звинувачують у ритуальному вбивстві 13-річного Станіслава Бойка і 21-річної Дарини Озарко. На перше засідання прийшла мама убитого хлопчика. Бабуся Дарини попросила розглядати справу без неї.

Мама вбитого Станіслава Бойка – Оксана Зайцева заявила «КП», що хоче для вбивці найвищої міри покарання.

– Смертної кари, звичайно, ні, а от пожиттєвий термін – так. Це він зробив. У Стаса знайшли під нігтями частини його крові й епітелію. Чим дитина провинилася?! Нехай би забрав той телефон, але ж навіщо вбивати?! Стас не дожив до свого дня народження чотири дні... Просив торт. А отримав його на могилу, – говорить у розпачі жінка.

Сам обвинувачений, говорять правоохоронці, своєї вини як не визнавав, так і не визнає. Більше того, заявляє, що зізнання з нього вибили, бо є безхатьком і не має рідних, які могли б його захистити. Хоча в поліції запевняють, зібрали всі докази, які вказують саме на провину Никитюка. Більше того, провели необхідну експертизу, яка визнала обвинуваченого осудним.

Сам Никитюк під час судового засідання взявся вимагати, аби його перевели в іншу камеру. Мовляв, та – надто мала.

– Я втомився сидіти в карцері – кімнаті ще меншій, ніж ця клітка. Це не тримання, це знущання. Півроку вже мучите! – кричав він.

Крім того, обвинувачений попередив суд, що в присяжних хоче бачити людей, які мають таке ж віросповідання, як і він. Мовляв, віряни інших конфесій автоматично є упередженими.

– Ви вірите у Бога? – запитував кожного кандидата у присяжні підсудний. Якщо ті відповідали ствердно, заявляв про відвід. Якщо ж казали, що не вірять, – так само не погоджувався з претендентом.

Нагадаємо, 46-річного Володимира Никитюка затримали влітку. В його особистих речах правоохоронці знайшли начебто календар, у якому той помічав певні дати – християнські або язичницькі свята. Дивним чином вони співпадали з датами вбивств і зникнень дітей.

Сам Никитюк більшу частину свого життя провів у в’язницях – спочатку за умисне знищення та пошкодження майна, далі – за вбивство з корисливих мотивів, розбій, крадіжки з проникненням у житло… Останній термін – 15 років відсидів за жорстоке вбивство студентки. «Сидів» він неподалік Олександрії – у Петрівській виправній колонії суворого режиму №49. На волю вийшов достроково. За «законом Савченко».

Нині йому світить пожиттєвий термін.
e-max.it: your social media marketing partner