У Кіровограді планують виділити 60 мільйонів на нові автобуси

, КП

6174Кіровоградська міськрада планує закупити 20 автoбуciв великoї пасажиромісткості. Орієнтовна вартість одного автобуса – три мільйона гривень, повідомив начальник управління транспорту та зв’язку міськради Олександр Вергун сьогодні, 21 лютого.

Автобуси закуповуватимуть через систему електронних закупівель «ProZorro». Одна з головних умов – транспорт повинен бути пристосований для людей з обмеженими можливостями.


– Приблизна пасажиромісткість автобуса має бути 100 осіб. Автобуси повинні бути обладнанні для людей з обмеженими можливостями, – сказав Вергун.


Він уточнив, що в першу чергу придбання цих автобусів допоможе вирішити проблему пасажироперевезень у віддаленні мікрорайони міста.


– Такі автобуси, у першу чергу, плануємо запустити у віддалені мікрорайони – на Стару Балашівку, Велику Балку та на селище Нове, – сказав Вергун.

 

Нагадаємо, в обласному центрі нові тарифи проїзду у маршрутних таксі набрали чинності сьогодні, 21 лютого.


16 лютого виконавчий комітет Кіровоградської міськради погодов граничний тариф на проїзд в обласному центрі – 4 гривні у транспорті, який працює у звичайному режимі, і 4,5 – який працює в режимі маршрутного таксі.

e-max.it: your social media marketing partner