На Кіровоградщині можуть створити до п’яти госпітальних округів

, КП

7843У Кіровограді проведуть нараду, під час якої планують визначити кількість госпітальних округів в області у понеділок, 27 лютого, повідомив начальник департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко.

– Є у нас напрацювання, були зустрічі з головними лікарями. Вони вже намагаються вималювати своє бачення, яким чином вони будуть співпрацювати між собою. На сьогодні чітко сказати, скільки остаточно буде округів, ми не можемо. Це рішення буде прийнято в понеділок на підставі самовизначення районів, оскільки буде ще одна велика нарада, у якій візьмуть учать голова облдержадміністрації, голови районних рад, головні лікарі, спробують домовитися і подати обласній адміністрації остаточну концепцію. Кабмін обіцяє госпітальним округам, що створяться найпершим, додаткове фінансування. Ми сподіваємося, що у нашій області це процес відбудеться швидко і ми отримаємо додаткові ресурси, – сказав Рибальченко і додав, що в області планують створити до п’яти госпітальних округів.

– У нас є кілька варіантів оптимальної кількості госпітальних округів. Це три, чотири або п’ять округів, – уточнив Рибальченко.
e-max.it: your social media marketing partner