На Кіровоградщині погіршується якість води

, КП

7856У Кіровоградській області 18,2% водогонів не відповідають вимогам санітарного законодавства. У 2014 році таких водогонів було лише 1,9%, повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

За минулий рік в області паспортизовано лише 53% колодязів і свердловин. Це на 13% менше, ніж у 2014 році. Низький показник паспортизації в Маловисківському районі – 53%, Новомиргородському – 43%, Кіровоградському – 36%, Світловодському – 28%, Устинівському – 9%, Благовіщенському – 8,4%.


Найбільша кількість водогонів, що не відповідають санітарним нормам, у Гайворонському (100%), Кіровоградському (73%) та Бобринецькому (63,3%) районах.


У Держпродспоживслужбі зауважують, що якість води погіршується через необлаштовані зони санітарної охорони навколо джерел водопостачання, незадовільного стану водонапірних башт та споруд на водозаборах, зношене обладнання, відсутність капітальних та поточних ремонтів, відсутність лабораторного контролю води, не систематична дезінфекція водогонів, криниць і свердловин.


Тим часом в бюджетах лише чотирьох районів – Кіровоградського, Новомиргородського, Олександрійського, Знам’янського та двох міст – Кіровограда й Олександрії передбачені кошти на проведення заходів із забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Нагадаємо, у селі Мошорино Знам’янського району люди заразилися гепатитом А через брудну воду.

e-max.it: your social media marketing partner