У Світловодському районі будують сучасний соєвий завод (ФОТО)

, Олена Сідорова

9059У селищі Власівка Світловодського району будують новий соєвий завод, повідомляють в облдержадміністрації.

Новозбудований завод входитиме до групи підприємств одного з найвідоміших виробників соняшникової олії в Україні –  тамтешнього підприємства «Віктор і К».

Як відзначив генеральний директор ПП «Віктор і К» Віктор Король, рішення про будівництво заводу прийняли з метою нарощування потужностей та вдосконалення виробництва соєвої олії і соєвого шроту.

Очікувана потужність, за словами керівника заводу, – 650 тонн переробки сої на годину.

Після введення заводу в експлуатацію на ньому буде працювати дві сотні працівників, а у перспективі – до шести сотень.

Голова облдержадміністрації оглянув будівельний майданчик, де триває повномасштабне будівництво нового олійно-екстракційного заводу по переробці сої, та окремі цехи підприємства, де вже тривають пуско-налагоджувальні роботи.

– Те, що я побачив у Світловодському районі, зокрема, у Власівці, не може не радувати. Тут будують нове підприємство, очікується створення додаткових робочих місць. А це означає, що місцеві бюджети отримують у вигляді податків десятки мільйонів гривень, що будуть спрямовані на ремонт доріг, шкіл, дитячих садочків, амбулаторій, на вирішення інших соціальних питань, – зазначив Сергій Кузьменко і додав, що влада готова підтримувати подібні ініціативи місцевих підприємців і допомагати безперешкодно отримувати дозволи на ведення економічної діяльності на території області.

 

9062

9060

9061

e-max.it: your social media marketing partner