У селі в Кіровоградському районі стріляли у тамтешніх жителів і журналістів (ФОТО)

, Олена Сідорова

9149У селі Бережинка Кіровоградського району стріляли у тамтешніх жителів і знімальну групу каналу «Кіровоград» надвечір сьогодні, 23 травня. Кілька людей отримали поранення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила журналістка каналу Марія Староста.

За її словами, стрілянина сталася близько 16 години навколо фермерського господарства «Нива-2010», яким 23 дні тому заволоділа фірма із Дніпра.

«Близько двох сотень людей, земля яких знаходиться в оренді цього господарства, стали на бік засновника підприємства Миколи Трибіненка. Громада взялась сама виганяти самопроголошених власників, які зачинились у конторі і не хотіли виходити до людей. Аби зайти в приміщення, довелось виламати двері та вибити вікна. Ті, хто знаходився всередині, стали кидати у бік людей димові шашки та розпилювати сльозогінний газ. Слідом з вікон пролунали постріли, стріляли у натовп. Люди неодноразово телефонували до поліції, втім патрульні з’явилися не раніше, ніж за 40 хвилин у складі трьох чоловік.

Протягом цього часу стрілянина продовжувалась. Один із молодих чоловіків, який був у натовпі, отримав наскрізне поранення руки з вогнепальної зброї. Поранення отримали ще декілька місцевих жителів. Свистіли кулі і над головами знімальної групи «День за днем», які перебували на місці подій із самого початку конфлікту. Після приїзду патрульних, через кілька хвилин прибув спецпідрозділ поліції. Ті, кому вдалося втекти з контори, переховувалися зі зброєю на току», – розповіла журналістка.

Наразі на місці подій працює експертна група.

 

9143

9144

9145

9146

9147

9148

e-max.it: your social media marketing partner