Сміттярі Кіровограда оголосили страйк через борги по зарплаті

, Олена Сідорова

9209Працівники підприємства «Екостайл» оголосили страйк через невиплачену заробітну плату – просто не вивозять відходи з контейнерних майданчиків обласного центру, повідомляють у міськраді.

Акцію протесту працівники ініціювали, оскільки з ними не розраховуються впродовж трьох місяців. Сума боргів вже перевищила декілька мільйонів гривень.

Тим часом міська влада створила оперативний штаб, який вирішуватиме проблему вивезення відходів.

– Критична ситуація на «Екостайлі» викликана низкою чинників, – каже начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Віктор Кухаренко. – Не останнє місце тут має і популізм, який демонстрували деякі члени виконавчого комітету, затягуючи прийняття рішення підвищення тарифів на вивезення сміття до рівня економічно обгрунтованих. Таким чином, на момент їх затвердження у квітні, підприємство вже мало понад два мільйони гривень боргу перед своїми працівниками. Реально ж кошти за новими тарифами почнуть надходити із червня.

За інформацією Кухаренка, накопиченню боргу посприяла і заборгованість держави по житловим субсидіям у сумі 2,2 мільйона гривень, яку кіровоградські ЖЕО не отримують впродовж трьох місяців.

Відповідно до рішення оперативного штабу, житлово-експлуатаційні організації перерахували ТОВ «Екостайл» 254 тисячі гривень «живих коштів». Доручення проаналізувати стан розрахунків за послуги з вивезення сміття отримали керівники установ всієї бюджетної сфери, і якщо десь є якась заборгованість – вона буде погашена.

Нині спеціалісти підприємства вже почали отримувати свою зарплату, а всі сміттєвози – їх п’ять, виїхали на маршрути і за сьогодні виконають по декілька рейсів.

– Порядок на всіх контейнерних майданчиках відновиться за день-два, – наголосив Кухаренко. – Працівники ЖЕО чергують біля контейнерів і після прибуття сміттєвозів підчищають територію майданчиків.
e-max.it: your social media marketing partner