Влада Кіровограда підписала меморандум із «Ядерним паливом» і «СхідГЗК»

, КП

9619Кіровоградський міський голова Андрій Райкович підписав меморандум про співпрацю і партнерство з державним концерном «Ядерне паливо» та державним підприємством «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» сьогодні, 20 червня.

– Меморандум – це надзвичайно відповідальний, соціально значимий документ. (…) Щорічно від «СхідГЗК» місто отримуватиме два мільйони гривень. Це дасть можливість спільно розробити план соціально-економічного розвитку, – сказав Райкович.


Окрім цього державний концерн «Ядерне паливо» виділить 10 мільйонів гривень на реалізацію низки заходів щодо зменшення негативного впливу внаслідок видобутку урану.


– Сьогодні вже проведено низку закупівель, пов’язаних із модернізацією системи водоочистки шахтних вод, які в цілому негативно впливають на якість вод регіону. Також ці кошти передбачені на проведення додаткових радіологічних та сейсмічних моніторингів. Це лише першочергові кроки, основні ресурси будуть реалізовані в межах державної програми соціального та екологічного захисту населення Кіровоградської області, – зазначив генеральний директор державного концерну «Ядерне паливо» Сергій Дробот і додав, що для реалізації програми шукатимуть також й міжнародні джерела фінансування. – На сьогодні ведуться переговори з міжнародними донорами. Думаю, 2017-2018 роки стануть періодом, коли продемонструємо не тільки можливість домовлятися але й реальні результати, які зможуть відчути на собі кожен житель міста й області.


Як уже повідомляла «КП», сьогодні депутати Кіровоградської міської ради погодили надання Державному підприємству «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» гірничого відводу для розробки Східної зони Центрального родовища уранових руд Інгульською шахтою ДП «СхідГЗК».

e-max.it: your social media marketing partner