«КП» зібрала усі версії директора «Теплоенергетика», чому на Новому перебої з водою

, КП

9605«КП» зібрала усі версії поки ще директора комунального підприємства «Теплоенергетик» Тетяни Сокололенко, чому на Новому перебої з водопостачанням.


– У квітні-травні сталися пориви на трубопроводах, у тому числі на магістральній трубі. Через це з резервуарів втратили багато води. А на селище вода подається саме з резервуарів. Зараз свердловини і насоси працюють на повну потужність. Однак повний обсяг води у резервуарах ще не встиг відновитися. Зараз ще й спека, люди більше витрачають води, тому виникають перебої з водопостачанням, – сказала Соколенко.


Раніше вона заявляла «КП», причина перебоїв полягає в тому, що в літній сезон жителі приватного сектора поливають городи і таким чином вибирають запас води з резервуарів.


Також Соколенко пояснювала, що перебої у водопостачанні – це наслідок замулення однієї зі свердловин.


«Водопостачання селища Нове здійснюється з місцевих джерел: Лелеківського і Обознівського. Свого часу тут пробурили по дві і чотири свердловини відповідно та облаштували в них водозабори. Ще взимку воду мешканцям селища забезпечували 5 свердловин, але по завершенні опалювального сезону одне місце забору в Обознівці замулилося. Тож на сьогодні водопостачання селища Нове здійснюється з чотирьох місць забору, одне з яких до того ж втратило дебет води майже на 50%, – цитували директора «Теплоенергетика» «Новини Кіровоградщини». – Водопостачання на селищі не припиняється ні на хвилину, насоси працюють – не вистачає води. За теперішніх обставин бракує потужностей близько 40 кубометрів на годину, а відтак резервуари не встигають наповнюватися і автоматика відключає водопостачання.


Нагадаємо, з початку червня на селищі Новому регулярно відключають водопостачання.


Як повідомляла «КП», два тижні тому директор комунального підприємства «Теплоенергетик» Тетяна Соколенко написала заяву на звільнення. Своє рішення прокоментувати вона відмовилася.


КП «Теплоенергетик» забезпечує водою селище Нове. Населення Нового становить понад вісім тисяч осіб.

e-max.it: your social media marketing partner