Працівники Побузького феронікелевого другий день страйкують (ФОТО, ВІДЕО)

, Олена Сідорова

9706Близько трьох сотень працівників Побузького феронікелевого комбінату, що в Голованівському районі, другий день страйкують під адміністрацією із вимогою підвищити заробітну плату.

Як розповіли «КП» учасники страйку, через зарплати, які в середньому становлять п’ять тисяч гривень, працівники не в змозі прогодувати свої родини.

Люди просять підвищити плату на 30%, втім керівництво згодилося підняти на 20%.

– Вийшли страйкувати, бо нас це не влаштовує, – розповідає один із ініціаторів акції. – Ми працюємо в гарячих умовах праці. Зарплата така, що в нинішніх умовах немає можливості прогодувати родину. Профком збирав підписи за підвищення зарплати. На заводі працює близько 1800 осіб. Більше половини працівників поставили свої підписи. Дехто продовжує працювати, бо боїться, дорожить своїм робочим місцем, але на словах підтримку свою висловлює.

За словами страйкарів, керівництво вже погрожувало ініціаторам акції звільненням за порушення трудової дисципліни.

– Вчора керівництво ініціаторам акції сказало: «Треба чоловік 15 ініціаторів виділити з групи страйкуючих, вони будуть звільнені, а решта можуть працювати». Пресують людей. Не хочуть піти на переговори з колективом, – додав співрозмовник «КП».

Нагадаємо, у червні 2015 року комбінат потерпів від рейдерського нападу. Тоді працівники цілодобово захищали завод від озброєних рейдерів і перемогли у протистоянні.

Побузький феронікелевий комбінат – єдине підприємство в Україні та на теренах колишнього Радянського Союзу, де у промисловому масштабі виробляється нікель із бідних окислених нікелемістких руд.

 

e-max.it: your social media marketing partner