У Бобринці шукають волонтерів, які допомагатимуть тваринам-безхатькам

, Олена Сідорова

9990Жителька Бобринця Тамара Лашкул шукає однодумців – волонтерів-відчайдух, які опікуватимуться безпритульними собаками і кішками міста.

Жінка працює в аграрній фірмі, втім вільний час приділяє тваринам-безхатькам – близько чотирьох років самотужки відловлює їх і власним коштом стерилізує. Каже, допомога безпритульним тваринам – радше не захоплення, а наболіле.

– У нас у місті дуже багато безпритульних тварин, втім ними ніхто не займається, – констатує співрозмовниця «КП». – Усім вони заважають... Легше постріляти, потравити... Все почалося з того, що поряд зі мною є гараж, під який постійно підкидають кошенят. Я їх збираю, роздаю. Ідея притулку з’явилася досить давно, втім далі ідеї, вона ще не пішла. Немає ані коштів, ані однодумців.

Зараз жінка шукає приміщення, яке планує обладнати під кабінет-операційну, де проводитимуть стерилізацію тварин, а також перетримуватимуть хворих і немічних.

– Приміщення треба не для притулку тварин, а для того, щоб зручно було проводити стерилізацію, – уточнює Тамара. – Там хочеться облаштувати операційну, кухню, будки для проживання собак. Сама я не впораюся. Навіть якщо знайдеться приміщення, без сторонньої підтримки роботу не потягну. Волонтери Кіровоградсь­кої організації захисту тварин «БІМ» порадили обов’язково знайти помічників. Треба мінімум три людини, які мені б допомагали. Поки ніхто не відгукнувся.

Основний критерій відбору волонтерів – добре і чуйне до тварин серце, каже жінка, а також бажання приділяти справі вільний час. До обов’язків входитиме відловлювання тварин, приготування їм їжі, прибирання в будках, допомога в стерилізації.

Ті, хто підтримує ідею Тамари і хоче долучитися до такої справи, – можуть звертатися за телефоном: (099) 055-17-85.

Жінка не знає, чи знайдуться ентузіасти, які розділятимуть її погляди, втім вірить у добрі серця бобринчан.
e-max.it: your social media marketing partner