У Войнівці спалили сільраду через об’єднання громад (ФОТО)

, КП

00023В Олександрійському районі підпалили Войнівську сільраду сьогодні вночі, близько другої години. Пожежу гасили три години. Сільський голова припускає, що це зробили через позитивне рішення про об’єднання з Приютівською об’єднаною територіальною громадою, пишуть «Олександрійські новини».

– Мені зателефонували і сказали, що горить сільська рада. Я швидко зібрався і прибіг. У моєму кабінеті були сильне полум’я і дим. Згоріли протоколи рішень про об’єднання з Приютівською об’єднаною територіальною громадою. Також намагалися зламати сейф і дістати печатку, але зловмисникам це не вдалося, – розповів сільський голова Войнівки Михайло Ручйов.


Раніше депутати Войнівської сільської ради ухвалили рішення про об’єднання із Приютівською об’єднаною територіальною громадою.


А напередодні підпалу, депутатам, які підтримали об’єднання, погрожували.


– До депутатів наших, ті що приймали рішення про об’єднання з Приютівською селищною радою надходили погрози, які зафіксовані у правоохоронних органах, – додав Ручйов.


Полум’я пожежники гасили три години.


За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу – умисне знищення або пошкодження майна.


Зловмисникам загрожує позбавлення волі на терміном до десяти років.

 

00024000250002600027

 

Фото: «Моя Олександрія»

e-max.it: your social media marketing partner