Представниці «Легалайф-Україна» у Нідерландах обговорювали проблеми секс-працівників

, Олена Сідорова

00108Представниці Всеукраїнської благодійної організації «Легалайф-Україна» Наталя Ісаєва і Наталя Дорофєєва відвідали в Амстердамі зустріч організацій секс-робітниць з десяти країн світу, яку у червні цього року організувала громадська організація «Aidsfonds» у рамках програми PITCH.

Активістки «Легалайф-Україна» були єдиними, хто представляв Україну на цьому з’їзді. А Україна – єдина європейська країна-учасниця зустрічі. Крім того, відвідали зустріч представники Киргизстану, Кенії, Зімбабве, Мозамбіку, Індонезії, В’єтнаму, Південної Африки, Нігерії, М’янми, Нідерландів, а також мережі NSWP і Red Umbrella Fund. Усі організації – учасниці великих проектів BTG&PITCH по мобілізації спільнот у своїх країнах.

Наталя Ісаєва і Наталя Дорофєєва поділилися досвідом про створення груп у восьми регіонах України і плани по реєстрації філій. Також розповіли про те, як секс-працівники навчилися фіксувати правопорушення і про взаємодію з Управлінням з прав людини Нацполіції.

– Учасники розповідали про те, що все більше секс-працівників з-за переслідування з боку поліції «йдуть» в інтернет. Ми були шоковані історіями колег з Африки – жорстокість і насильство по відношенню до секс-працівників з боку поліції виглядає жахливо, – згадує директор «Легалайф-Україна» Наталя Ісаєва.

Об’єднавшись в групи, учасниці виконували найрізноманітніші завдання: обговорювали і розробляли методики, створювали спільні меседжі від спільноти для конференції з ВІЛ/СНІДу, яка відбудеться наступного року в Амстердамі, планували спільні активності.

00115 00110

Окрема зустріч відбулася з представниками Міністерства закордонних справ Нідерландів і муніципалітету.

– Це не була формальна зустріч-знайомство. Вони ставили багато питань, їх дійсно цікавило, як йдуть справи в інших країнах, з якими проблемами стикаються секс-працівники, як, на наш погляд, уряд ставиться до вирішення проблем, пов’язаних із секс-роботою, – розповіла інформаційний менеджер «Легалайф-Україна» Наталія Дорофєєва.

Нагадаємо, Всеукраїнська благодійна організація «Легалайф-Україна» є партнером нідерландської громадської організації «Aidsfonds» у програмі PITCH – партнерство заради натхнення, трансформації та об’єднання відповіді на епідемію ВІЛ/СНІДу. Основна ціль проекту – пошук виходів і рішень, як припинити епідемію ВІЛ/СНІДу в країнах, де вона найбільш розповсюджена.

Джерело: ВБО «Легалайф-Україна»

 

00109

 

00112

 

00113

 

00111

 

00114

e-max.it: your social media marketing partner