У Кіровограді нагородили призерів Дефлімпійських ігор

, КП

00126У Кіровограді обласна та міська влади привітали квітами та преміями кіровоградських призерів Дефлімпійських ігор, сьогодні, 2 серпня.

– Сьогодні приємно говорити, що 218 спортсменів представляли Україну на Дефлімпійських іграх і серед них четверо – кіровоградці. Ви принесли 13 нагород. Друге загальнокомандне місце. Це значний здобуток. Оскільки саме ви змусили говорити про Україну. Перше золото для країни здобув стрілок Олександр Костик. Бронзову і срібну медалі зі стрільби приніс Сергій Фомін. Дар'я Тарасенко завоювала дві бронзові медалі з плавання. А Ірина Терещенко – чотири срібні і стільки ж бронзових медалей. Мабуть, дійсно, щасливий той купальний костюм, який очільник області Сергій Кузьменко подарував перед від'їздом. Ми пишаємося вами і дякуємо вам і вашим тренерам за ці старання, – сказав заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.


Спортсмени подякували за підтримку.


– Було дуже приємно, коли підіймали наш прапор, приємно розуміти, що ми перемогли, –зізнається Сергій Фомін.


– Ми дякуємо за підтримку, – додала Ірина Терещенко.


Від обласної та міської влади спортсменам вручили премії: за золоту медаль – по 60 тисяч гривень, за срібло – по 50, а за бронзу – 40 тисяч гривень.


Олена Ібрагімова, яка тренує стрілків, та тренер плавчинь Олена Кузнєцова отримали по 50% за кожну медаль підопічних.
Олександр Костик отримав 120 тисяч гривень. Сергій Фомін за срібло та бронзу – 180 тисяч гривень.


Дар'я Тарасенко за дві бронзові медалі отримала 160 тисяч. А найбільш титулована кіровоградська плавчиня Ірина Терещенко за 4 бронзові та 4 срібні від міської та обласної влади отримала 360 тисяч гривень.

Нагадаємо, спортсмени з Кіровоградщина завоювали 13 медалей на Дефлімпійських іграх у Туреччині. А стрілець Олександр Костик завоював першу золоту нагороду для збірної України.

 

001270012800129

e-max.it: your social media marketing partner