Михальонок «пролетів» з посадою секретаря міськвиконкому

,

840На сесії Кіровоградської міськради, яка тривала вчора більше семи годин, так і не обрали нового секретаря. Попереднього – Ігоря Волкова – зняли з посади більшістю голосів за лічені хвилини. А от у такому ж темпі проголосувати за його заміну депутатам не вдалося. Сергій Михальонок програв вибори навіть попри те, що був єдиною кандидатурою.

Першим на сесії позбавили посади першого заступника мера Володимира Каніщева. Він сам написав заяву на звільнення – «у зв’язку з новим місцем проживання». Депутати не стали стримувати намірів чиновника – «за» проголосувало 68 із 72 присутніх.

Наступним позбувся крісла Ігор Волков – 45 «за» і «20» проти. Проте складати свій депутатський мандат він не став.

Уже бачив себе на місці Волкова активіст Євромайдану Сергій Михальонок. Та навіть попри те, що він був єдиним і, здавалося б, узгодженим кандидатом, отримав 45 голосів «проти».

Після оголошення результатів голосування кілька активістів Євромайдану, що прийшли на сесію, почали скандувати «Ганьба!» і погрожувати депутатам. Мовляв, якщо ті не оберуть секретаря цього дня, ніхто із міськради не вийде!

До слова, всередині будівлі ситуацію контролювали «самооборонці» – переважно юнаки студентського віку у шапках, масках, касках та з дерев’яними палицями в руках!

Проте депутати попередили, що не бояться фізичної розправи і приймати рішення під тиском не будуть. Наприклад, Сергій Табалов заявив активістам, що їм не вдасться залякати його колег і запропонував майданівцям для початку запитати у свого лідера програму, яку він планує реалізувати, зайнявши пост секретаря міськради. Сам Сергій Михальонок привселюдно визнав, що такої немає: «чесність і прозорість – ось моя програма».

Попри наполягання депутата міськради Лариси Онул провести повторне голосування за кандидатуру Сергія Михальонка, поки не позбавлений повноважень міського голови Олександр Саінсус оголосив про закриття першої частини сесійного засідання. Коли відбудеться друга – мер не сказав, проте зауважив, що наступного разу розглядатимуться два питання: перше  – про обрання нового секретаря міськради, а друге – про складання його повноважень як міського голови.
e-max.it: your social media marketing partner