Петіку все ж соромно за своїх однопартійців-«свободівців». Але відмовлятися від партквитка не хоче

,

922У вівторок увечері народні депутати від ВО «Свобода» Ігор Мірошніченко, Богдан Бенюк та інші силою змусили т.в.о. президента Національної телерадіокомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву на звільнення. Представники «Свободи» били його по обличчю та голові. І все це знімали на відео. Того ж вечора «свободівці» виклали відео в мережу. Коли його побачили користувачі – вжахнулися. Журналісти ж стали на захист колеги по цеху. У соціальних мережах піднялася хвиля обурення. Наступного дня вранці «КП» разом із представниками інших медіа публічно звернулася за коментарем до однопартійця Мірошніченка і Бенюка – голови облдержадміністрації Олександра Петіка. Однак відповів він лише у кінці робочого дня.

Зустріч із журналістами Олександр Петік призначив на шосту вечора. Було всього троє представників кіровоградських медіа. Решта, які не дочекалися офіційної реакції, на наступний день через соцмережі збирали пікет під стінами облдержадміністрації.

Під час першої зустрічі з мас-медіа Петік говорив багато, проте жодної конкретики. Фактично він ухилявся від чіткої відповіді, демонструючи, що не готовий публічно засудити дії своїх однопартійців. І це  – попри неодноразові спроби «КП» уточнити його позицію.

«КП»: А чи засуджуєте ви дії своїх однопартійців особисто?
Олександр Петік: Я не можу зрозуміти «засуджуєте своїх однопартійців».Ви знеособлюєте, по-перше, як би сказати, розповсюджуєте це на якусь кількість. Ви побачили кількість, чи що?


«КП»: Маються на увазі саме ті ваші однопартійці, які вчора чинили безчинство…
Олександр Петік: Називайте прізвища.


«КП»: Той самий Мірошніченко.
Олександр Петік: Щодо цього, я висловився по етикету і по відношенню до закону. По-моєму, абсолютно чітко. Що це не відповідає ні етикету, ні закону. Я думаю, що етикету суспільство дасть свою оцінку, в тому числі і вашими силами, а по закону – компетентні органи.


«КП»: На вашу думку, ось такі люди, про яких іде мова, ваші однопартійці, які чинили безчинство, вони мають сьогодні приходити до влади?
Олександр Петік: Справа в тому, що питання, які ви ставите, так само, як і попереднє, містять в собі відповідь.


«КП»: Можливо, ви її озвучите?
Олександр Петік: Ви щойно хочете насадити думку про партійців, звертаєтесь до мене. Ви загляньте, будь-ласка, в закон, подивіться – перед вами голова адміністрації, ви прийшли до голови адміністрації і запитуєте: «Шановний голово, у відповідності до своїх обов’язків, за які взялися, додержуєтесь норм етикету і законності?» Я вам щойно сказав про заходи, які здійснюються, я сказав про свою позицію, ви мені знов партійці…

«КП»: Якщо ми опустимо партійність, такі люди, які учора чинили безчинство, на вашу думку, мають сьогодні приходити до влади чи ні?
Олександр Петік: До влади не мають приходити всі люди, які чинили безчинства 70 років, а, може, і 170 років до цього, у тому числі і вчора, незалежно від того, якої партії, якого віросповідання.

Друга зустріч голови облдержадміністрації з журналістами відбулася під стінами адмінбудівлі учора. На цей раз Олександр Петік ситуацію коментував охочіше. Ймовірно відіграв роль настрій, з яким прийшли журналісти. Він, зрештою, визнав, що його однопартійці повелися недобре. Навіть зізнався, що соромно було дивитися відео за участю нардепів-«свободівців».
921
– Мені, як людині, яка має громадянську позицію, яка виконує державні обов’язки, прикро і соромно дивитися на те, що я бачив. Це просто за межами нормальних людських стосунків, – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи не планує він через інцидент відмовитися від партквитка «Свободи», Олександр Петік дав зрозуміти, що ні.

– Навпаки я збираюся своєю ж позицією довести, що в «Свободі» є люди, які прийшли туди через відстоювання прав громадянської позиції роками. Усім своїм життєвим шляхом доводять чесність своєї позиції, – аргументував член партії Тягнибока.

Водночас керівник регіону запевнив, що схожої ситуації у нас в області не буде. Заявив, що є гарантом дотримання прав і свобод жителів, тож ані журналістам, ані комусь іншому хвилюватися підстав немає.

e-max.it: your social media marketing partner