Координатор Майдану Михальонок кулуарно просив посади для «своїх» – Петік

,

938Активісти кіровоградського Майдану, вдруге покликавши на народне віче нового очільника регіону, таки домоглися свого. О пів на шосту вечора в середу Олександр Петік вийшов до людей, аби відзвітувати за врученим списком запитань. Утім, чим далі просувалася розмова з громадськістю, тим відвертішим був голова ОДА. Насамкінець він заявив, що координатор Майдану у Кіровограді Сергій Михальонок випрошував у нього посади для «своїх».

Перше запитання, яке кіровоградці задали приїжджому голові ОДА, стосувалося його планів на посаді. Той вкотре повторився, що його головна місія  –  забезпечити правове проведення виборів президента і край. А от друге запитання, кадрове, змінило спокійну атмосферу віче на базарну.

Олександр Петік повідомив «майданівцям», що кадрових змін в ОДА наразі не відбулося, окрім виходу заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Галини Пастух на пенсію. Водночас він заявив, що на вакантну посаду висувається його однопартійка Віта Атаманчук. Почувши таке, люди вибухнули, мовляв, як міг обрати кандидата, «не порадившись із Майданом». У громади на це місце була купа своїх претендентів «з народу».

– Атаманчук – це кандидатура ОДА. А ми запропонували на цю посаду людину від Майдану – Володимира Фундовного і ще ряд інших кандидатур, – заявив Петіку активіст Андрій Лаврусь і запросив до слова самого Фундовного – голову Вільної профспілки освіти і науки України.

– Свою пропозицію Майдан надав ще три тижні тому. Я вважаю, було б доречно, перш ніж пропонувати Віту Атаманчук і виставляти мене з нею на ваш розсуд, дійти якоїсь згоди серед громади Майдану. Тому що обрання моєї кандидатури – це рішення не моє, не Михальонка, не Лавруся, а Майдану, – заявив «народний» кандидат.

Кількість претендентів на крісло заступника голови ОДА з гуманітарних питань різко зросла з промовою координатора кіровоградського Майдану Сергія Михальонка. Той заявив, що на місце Пастух висуваються також викладач педуніверситету Олександр Ратушняк, депутат Кіровської райради Микола Гречуха та голова Кіровоградського відділу Союзу Українок Наталія Вельгун.

– Ви нам особисто сказали надавати свої пропозиції, – звернувся до Петіка Михальонок. – Ми хотіли показати фаховий рівень наших людей в одному напрямку – гуманітарному. Запропонували ряд кандидатур. Я не проти пані Віти Атаманчук. Але жодних узгоджень не було. Усе вирішується кулуарно!

Певно, саме останні слова спонукали голову ОДА «здати» учасникам віче Михальонка, який, як уже неодноразово писала «КП», прикриваючись «волею громади», лобіює свої інтереси. Власне, це оприлюднив Олександр Петік, сказавши невдоволеним кадровим питанням «майданівцям», як їх координатор тихцем від них випрошував посаду Вірієнку – скандальному екс-очільнику обласної податкової.

Петік: Скажіть, пане Сергію, коли ви зустріли мене сьогодні біля міської ради, що ви мені запропонували?

Михальонок: Я спитав, хто буде на посаду…

Петік: А точніше? Ви мені запропонували Вірієнка на голову податкової.

Михальонок: Не треба перекручувати.

Петік: Якщо ви зараз скажете, що я перекручую, для мене ви – нечесний чоловік. Ви мені особисто сказали, що підтримуєте кандидатуру Вірієнка. Це так чи ні? Ви казали щось про кулуарні домовленості, а самі до мене кулуарно підійшли і наполягали на кандидатурі Вірієнка! А чи обговорювався він на Майдані?

«Майданівці» з обуренням почали кричати «Ні!», а Михальонок все виправдовувався і намагався заперечити Петіку, поки той не поклявся активістам своїми батьками, що така розмова справді була.

– Це вже не вперше він нас підставляє, але щоб так… – стали перемовлятися «майданівці».

Тим часом Михальонок зник з поля зору, відступивши за спини задніх рядів активістів…

Чим більше смеркало, тим більше віче уподоблювалося базару. Активісти криком перебиваючи один одного, вимагали у ведучого мікрофон. Зрештою його видерла «УДАРівка» Лариса Онул. Вона за звичкою почала істерично кричати. На цей раз її спіч був про гендерну нерівність у «владній машині» і про те, що пост «гуманітарного» заступника голови ОДА має займати жінка. Проте «майданівці», не дослухавши її, освистали з криками «Онул геть!».

Насамкінець Кіровоградці закидали Петіка питаннями і пропозиціями. У результаті той пообіцяв:

  • Перевірити реальний стан справ у місцевій військовій частині, де, за словами людей, мобілізовані чоловіки вимушені проживати в неналежних умовах.
  • Доповісти міністру внутрішніх справ про звернення кіровоградців щодо звільнення головного ДАІшника регіону Олексія Березневича, який «живе не лише на одну зарплату».
  • Відправити комісію в онкодиспансер.
  • Проводити особистий прийом жителів області не двічі на місяць, а раз на тиждень.


e-max.it: your social media marketing partner