Ларін стане одним із лідерів нової політсили Тігіпка?

,

954Скандальний з’їзд Партії регіонів, звинувачення у кулуарності, відмова підтримати кандидатом у президенти одіозного Михайла Добкіна, відсторонення від керівництва обласною організацією, позбавлення партквитка – так закінчилася історія Сергія Ларіна і політсили, з якою пліч-о-пліч він ішов більше десяти років, й почалася нова – в команді Сергія Тігіпка. З дня на день очікується публічна презентація нового політичного проекту. Там Ларін гратиме одну з головних скрипок.

Тим часом кіровоградським «регіоналам» не позаздриш. Нині очолювати обласну організацію партії доручили дуже неоднозначній фігурі – Віталію Грушевському. Той запам’ятався українцям своїм неочікуваним походом і спічем на Майдані під час революції. Там Грушевський з початку відхрестився від Партії регіонів, а потім ще довго виправдовувався – мовляв, його не так зрозуміли.

Відсторонення Ларіна і прихід Грушевського стало для більшості районних осередків серйозним ударом. Партійці кажуть, ПР в області трималася виключно на особистому авторитеті екс-голови.

– Щоб розвалити партію в Україні – висунули Добкіна, а щоб її поховати в області – призначили Грушевського, – констатують вони і додають, що в Партії регіонів більше немає сенсу затримуватися, тож готові піти услід за Ларіним.

Джерела кажуть, таких бажаючих нині близько десяти тисяч – більше половини районних організацій.

Крім Сергія Ларіна, членства у партії позбавили і його першого заступника Олександра Шаталова. Той сам про це написав у власному блозі.

– Учора (у понеділок – ред.) я дізнався, що мене виключили з партії. Сам би не пішов, оскільки ми могли б іще змінити партію і разом, по-новому, відстоювати інтереси наших виборців. Але сталося те, що сталося, – поділився він і зауважив, що нині Партію регіонів очолили люди, які не хочуть чути рядових членів, а за точку зору, яка відрізняється від позиції керівництва, починаються репресії.

Разом із тим Шаталов повідомив, що збирає нову команду з прибічників Тігіпка, яка готова працювати на позачергових президентських виборах і не лише.

– Ми вирішили підтримати Сергія Тігіпка. Всіх, хто поділяє нашу позицію, запрошуємо до формування штабів в області, до створення громадсько-політичного руху на підтримку кандидата і тих принципів, які були задекларовані в програмі ПР, але, на жаль, не були реалізовані повною мірою, або підмінені амбіціями окремих партійців, – зазначив він.

Поки Ларін і Шаталов об’єднують навколо Тігіпка однодумців Кіровоградщини, у столиці відбуваються практично ті ж процеси. У вівторок спікер парламенту Олександр Турчинов оголосив про вихід із фракції Партії регіонів більше десятка нардепів. Очікується, що невдовзі всі вони об’єднаються в опозиційну фракцію на чолі з Сергієм Тігіпком.
e-max.it: your social media marketing partner