Ратушняку ввижається 25 кадр у сюжетах обласного телебачення

,

956Під час недільного віче на кіровоградському Майдані один із активістів звинуватив канал «Кіровоград» у використанні технології так званого 25-го кадру. Мовляв, таким чином глядачів кодують портретами колишніх керівників області. За це активіст вимагав звільнити з посади гендиректора. Однак такі звинувачення не лише здивували, а й потішили технічних працівників каналу. Аби довести абсурдність слів – буквально на пальцях пояснили, як відбувається монтаж сюжетів.

Автором обвинувачень був викладач педагогічного університету Олександр Ратушняк.

– Уже 25-м кадром на каналі Кіровоград проскакують портрети Ларіна, Шаталова і так і далі, – заявив раптом він.

– Якщо б 25-й кадр існував, його б насправді бачили глядачі. Та й взагалі ставити 25-м кадром якусь рекламу чи будь-що, аби не було помітно, технічно не можливо, – пояснює оператор відеомонтажу телерадіокомпанії Олексій Березін.

На підтвердження своїх слів спеціалісти спробували вмонтувати фотографію самого Олександра Ратушняка 25-м кадром у відеоряд одного з мультиплікаційних фільмів. У результаті його обличчя з’являлося на екрані кожні кілька секунд.

– Мені здається, що у людей закінчилися якісь реальні аргументи, може, скарги, може, прохання, тому вони почали говорити відверту нісенітницю, – говорить генеральний директор каналу «Кіровоград» Вадим Мурований.

Фактично ж історія з 25-м кадром почалася в 1957 році. Автор методики Джеймс Вайкері опублікував нібито зроблене ним відкриття, що 25-й кадр можна використовувати для навіювання чого завгодно глядачам. Та згодом він публічно визнав: результати експериментів були сфабриковані. Більшість учених вважають 25-й кадр фікцією.
e-max.it: your social media marketing partner