За посаду начальника обласної міліції іде справжня війна

,

973Міністерство внутрішніх справ оголосило відкритий конкурс на посаду начальників регіональних УМВС, у тому числі й Кіровоградщини. У нашій області претендентів на посаду  очільника міліцією дев’ять. Сюди мітять як міліціонери зі Східної та Західної України, так і місцеві. Проте, згідно з останніми даними, розраховувати на посаду керівника міліції Кіровоградщини можуть лише троє з них.

«17 квітня кадровою комісією Міністерства внутрішніх справ України за участю народних депутатів України, громадських активістів, представників засобів масової інформації та правозахисних організацій за результатами проведеного конкурсу визначені претенденти на посади керівників територіальних управлінь Кіровоградщини та Івано-Франківщини. Претендентами на очільника Кіровоградської міліції визначені Вітюк Анатолій Іванович, Мігалатюк Віктор Васильович, Кравцов Роман Олександрович», – по-свіжому повідомляється на офіційному сайті МВС.

Що відомо про зазначених кандидатів? Анатолій Вітюк – колишній заступник начальника УМВС на Львівській залізниці – начальник кримінальної міліції. Віктор Мігалатюк – чинний в.о. начальника УМВС в Кіровоградській області, до цього працював заступником начальника УМВС – начальником кримінальної міліції. Роман Кравцов – начальник Дніпродзержинського міського управління УМВС Дніпропетровськоїй області.

За умовами проведення конкурсу, місцеві жителі мають брати активну участь у обговоренні кандидатів на посаду. Проте в обласному центрі донедавна – повний штиль. Про це у своєму блозі написав представник всеукраїнського люстраційного комітету, громадський діяч Єгор Соболєв.

– Не треба обирати кандидатів – це компетенція МВС. Їх треба перевіряти, щоб не пройшли негідники,  – закликав жителів Кіровоградщини активіст і запропонував надсилати свої оцінки на пошту комітету: [email protected].

Тим часом у Кіровограді пройшли збори Координаційної ради Народного ополчення. Там саме обговорювали тему призначення начальника УМВС. До нещодавно створеного Народного ополчення входять представники різних громадських організацій та спілок. Серед них: спілка воїнів-інтернаціоналістів, обласний осередок «Українська федерація хортингу», громадські організації «Кіровоградський Євромайдан», «Ніхто крім нас», «Українська Спілка прикордонників», «БІОМ», Самооборона Майдану, асоціація фермерів Бобринецького району, Спілка українських офіцерів та інші.

Активісти вирішили, що найбільш достойним кандидатом є Віктор Мігалатюк. До речі, його кандидатуру підтримало ще одне зібрання, яке, більше походило на мітинг, аніж на громадські слухання. Воно відбулося у вівторок у парку Пушкіна. Окрім жителів обласного центру, туди прибули і люди з районів.

Проте інші громадські діячі Кіровограда пропонують МВС призначити доволі неоднозначну особу – Анатолія Вітюка.

– Ми провели своє зібрання. На ньому були присутні представники товариства українських офіцерів, Евромайдану, Самооборони, Правого сектора, всього – близько восьми організацій. Підтримали кандидатуру Анатолія Вітюка, – зазначив голова Кіровоградського осередку «Товариства українських офіцерів» Ігор Ковтуненко.

Тим часом у середовищі правоохоронців – як ще працюючих так і відставних, хоч і утримуються від озвучувань прізвищ, все ж визнають: обласне управління міліції має очолити людина без скандальних шлейфів а яку підтримає громада.

– У нинішніх умовах, коли міліцію – не дивляться особливо прискіпливо начальником має бути людина місцева, яка постійно знаходилася в області, знає всі проблемні точки, тенденції… Крім того, кандидатура має бути прийнятною для всіх – і для людей, і для підлеглих. Потрібен управлінський досвід, – сказав «КП» правоохоронець-пенсіонер.
e-max.it: your social media marketing partner