Дві стратегії Валентина Наливайченка для оновлення України

,

06459Мир і сильна економіка. Це те, що життєво необхідно Україні, і те, що кандидат у президенти України, лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко має намір досягти після перемоги на виборах. Для цього у нього вже розроблені два плани стратегічних дій – політичний і економічний.

Мир та деокупація

В Україні п’ятий рік йде війна, частина Донбасу окупована, Крим анексований. Щоб звільнити рідну землю та відновити мирне життя в країні, треба рухатись трьома напрямками. Валентин Наливайченко переконаний, що першочерговими гуманітарними діями повинні стати створення Національного центру звільнення заручників, укладання нової дієвої міжнародної угоди з деокупації, а також національного плану дій з цього питання. Команда кандидата в президенти вже розробила як нову угоду, так і національний план для того, щоб «примусити Росію вивести війська і спецслужби з нашої території».

– Ми маємо досвід і політичну волю, як можна і треба обороняти власну країну. Тому українська армія, українські збройні сили, сили безпеки й оборони - це ті пріоритети, які новим президентом мають підтримуватися соціально, зарплатами, найкращою зброєю, тренуванням, і найголовніше, слід підняти стандарти українських збройних сил до стандартів країн-членів НАТО. Я як людина, яка створила перший і, на жаль, поки що останній центр за натівськими стандартами боротьби з тероризмом, стверджую, що це не тільки можливо зробити в нашій державі і на нашій землі, але й потрібно. Ми обов'язково це зробимо з натівськими партнерами. Ми піднімемо стандарти, щоб не було стільки втрат, щоб була краща озброєність і захищеність всіх збройних сил, – наголосив Валентин Наливайченко під час презентації своєї передвиборчої програми в агенції CBN.

Водночас, на переконання політика, першочергові гуманітарні проекти, яких гостро потребує країна, «запрацюють виключно за умови політичної волі нового президента».

– Має бути президент, який справді наполягає, справді добивається, справді знає, що це те, чим має займатися новий керівник держави. Не бізнесом, не офшорами, не показухою, а цією повсякденною важкою, але такою потрібною працею, – впевнений лідер Руху «Справедливість».

Політик вважає, що країні потрібен закон про резервну добровольчу українську армію, щоб на всій території України «люди, які мають бажання, фах і зброю, на законних підставах брати участь у захисті держави». Валентин Наливайченко знає, про що говорить, адже саме він першим перекладав законодавство Фіндляндії про резервну армію, яку, до речі, вже мають Естонія та Швейцарія.

Реанімація економіки

Кандидат у президенти Валентин Наливайченко переконаний, що витягти економіку України з прірви вдасться, лише знищивши корупцію. І перш за все у владі. А для цього треба прийняти закони про імпічмент Президента, заборону займатися бізнесом, знаходячись при владі, скасування недоторканості й привілеїв представників влади, чим і збирається зайнятися Валентин Наливайченко після інавгурації.

– В країні має запрацювати принцип невідворотності покарання для людей, які працюють у владі, – вважає політик. І покарання це повинно бути жорстким, аж до довічного ув'язнення.

Для цього в Україні в тому числі має запрацювати Антикорупційний суд, а конкурси на суддівські посади повинні бути прозорими і доступними для всіх громадян, які мають відповідний фах. Корупція у владі є єдиною перешкодою для вступу України до ЄС, до отримання справжньої фінансової допомоги та інвестицій, заявляє політик.

А ще для Валентина Наливайченка знищення корупції означає «максимальне, справедливе повернення прав розпорядження і власності на землю, надра та бюджети місцевим об'єднаним територіальним громадам». У «Справедливості» вже розроблений проект закону про надання ОТГ права призначати та відкликати керівників місцевих правоохоронних органів та суддів. Це буде найкраща і дієва люстрація.

Стратегічний план відновлення економіки Валентина Наливайченка передбачає лібералізацію малого бізнесу, максимальну доступність і здешевлення кредитів, заборону силовим органам втручатись у роботу підприємців, а також серйозну підтримку українських підприємств, наприклад, за рахунок оборонних замовлень. Політик уже має домовленості з міжнародними партнерами щодо виявлення офшорів та повернення вкрадених у держави, а значить у людей, коштів.

І наостанок. На переконання Валентина Наливайченка, Україні потрібен новий соціальний кодекс захисту громадян, який «зобов’яже раз і назавжди будь-який уряд своєчасно і в повному обсязі виконувати соціальні зобов'язання, виплачувати пенсії, стипендії, зарплати й інші соціальні виплати».


e-max.it: your social media marketing partner