Війна за владу: у міськраді Кіровограда продовжують ділити посади

,

1117Боротьба за владу в обласному центрі продовжується. Відсутність сталої більшості, депутатські домовленості, тиск одне на одного,  ситуативна більшість… – усе це нині стало нормою. Про земельний дерибан, який планують деякі міські обранці, «КП» розповість уже в наступному номері – у розпорядження газети потрапили проекти рішень, згідно з якими родина Онулів має намір остаточно відібрати у міста дендропарк. А поки – інформація про те, як на сесії обиралися заступники неіснуючого міського голови, як секретар міськради Іван Марковський створює зелений коридор для бізнес-інтересів своїх теперішніх союзників і як депутати відреагували на процес змін.

Отже, сесія проголосувала за нових заступників міського голови. Цей процес відбувався у кілька етапів – не спрацьовували попередні домовленості. І нехай, що питання виносилося з порушенням регламенту, не має значення, що двоє кандидатів, порушуючи закон, голосували самі за себе, голов­не – секретар міськради Іван Марковський нині виконує обов’язки мера, Геннадій Осетров – людина, пов’язана із міськими маршрутами – став його першим замом, Сергій Васильченко, який ще донедавна був прес-секретарем КП «Теплоенергетик», зробив кар’єрний кульбіт і у своїй трудовій отримає запис заступника міського голови, а Олексій Олійник, маючи серед депутатів зятя-бізнесмена, як і його колеги, наполегливо допомагатиме місту боротися з проблемами.

1114– Я ще з 90-х років був депутатом і можу сказати, що дуже рідко буває, коли голосують з першої спроби. Адже, дійсно, заступник міського голови обирається як куратор того чи іншого напрямку. Головна причина, я думаю, була в тому, що ці кандидатури заступників спочатку не пройшли обговорення у депутатських комісіях, – пояснює депутат Олег Краснокутський.

1116– Зміна заступників відбулася. Повне перезавантаження може відбутися лише в одному варіанті – це вибори міської ради. Ось це перезавантаження. А зараз відбулась зміна влади. Побачимо, що і як буде. Поки зарано давати будь-які оцінки. Я думаю, треба дати час тим людям, які прийшли на посади. Знаєте, для всіх управлінців є такий термін «100 днів». Уже після цього будемо дивитися на їхні результати, – дипломатично прокоментував депутат Павло Топчій, якому ще донедавна обіцяли пост першого заступника міського голови.

1118– Перезавантаження не відбулося, відбулася пробуксовка. Нічого не змінилося. Не всі з людей, які прийшли до влади, є компетентними у тих напрямках, якими вони займатимуться, – вважає депутат Артем Стрижаков. – Як на мене, кадри потрібно було міняти, але не в такому форматі, як це відбувається. Це неприйнятно. Кандидатури необхідно обговорювати. Що нам дадуть нові призначення – побачимо. Та чи компетентною виявиться заміна – велике питання.

1115– На жаль, у мене складається така думка, що всі ці дії вказують на мету не стільки наведення порядку у місті, скільки бажання зайняти посади. Я не хотів би сьогодні коментувати рівень професіоналізму нових призначенців. Час покаже, що вони можуть зробити для міста. Але мій прогноз невтішний, – говорить екс-секретар міськради, депутат Ігор Волков. – Крім того, ця ситуативна більшість хоче кардинально змінити склад виконавчого комітету. Я не думаю, що професійний рівень людей, які прийдуть замість колишніх членів у склад виконкому, дозволить місту робити прогресивні кроки. Я не вважаю корисною для Кіровограда відставку міського голови і ситуацію, де обласним центром фактично керує секретар міськради Марковський.

Процес зміни складу міського виконавчого комітету, про який говорив Волков, фактично розпочався з того моменту, як шістьох осіб з нього виключили: екс-мера Олександра Саінсуса, його заступників Сергія Поліщука та Ігоря Василенка, екс-очільника Кіровської райради Олександра Рацула та ще чинного голову Ленінської райради Валерія Заботкіна. Також зі складу виконкому вивели директора Кіровоградського обласного об’єднання організацій роботодавців Юрія Демця.

Нових членів виконкому, за словами Івана Марковського, обиратимуть на наступній сесії. Хто ними стане – не важко здогадатися. Або ці люди будуть причетні до «Батьківщини», яку представляє сам секретар міськради, або матимуть свої бізнес-інтереси і нині будуть в орбіті нової влади міста. Скоріш,  і те, й інше.
e-max.it: your social media marketing partner