Хто з області поїхав на перший публічний зʼїзд партії Ларіна?

,

1142Віднині екс-керівник Кіровоградщини Сергій Ларін очолює виконком Партії розвитку України. Наголошує: нова політична сила створена на вимогу часу, задля об’єднання країни, задля відновлення миру і спокою, задля подолання корупції і для побудови успішної й заможної держави. Тож відтепер кожен член партії працюватиме саме над цими завданнями. І хоча партквитки наразі мають близько тисячі однодумців Ларіна, засновник партії переконаний: це явище тимчасове, бо вже сьогодні є чимало охочих долучитися до амбітної команди, яка прагне розвивати Україну.У складі кіровоградської делегації на зʼїзд поїхали колишні голови райадміністрацій, чинні міські голови та чимало інших відомих персон.

– Ми сьогодні будуємо нову політичну силу на зовсім інших засадах, ніж решта. Перше – у партії не повинно бути вождя, який би вів за собою всіх невідомо куди. У нас у статуті закладено дуже багато запобіжників, які унеможливлюють вождизм. У нас створено виконавчий комітет, де є керівник, створена політична рада. Саме вони визначатимуть, як працюватиме партія.

Головні наші принципи – це мир, єдність країни, боротьба з корупцією і економічне процвітання. Але поки не буде зупинена війна на сході, ми не можемо говорити, що у нашої країни є майбутнє.

Ті, хто кажуть, що не можна вести переговори, – сидять у далеких, теплих кабінетах і розмірковують, поки щодня гинуть люди. Причому не тільки військові, а й мирне населення. Треба зупинитись, увійти в переговори в тому числі і з Росією, і з Європою, і з США задля того, щоб припинити війну, – пояснює політику партії Сергій Ларін і додає, що його політсила підтримує антикризову програму президента Порошенка і заради миру навіть готова брати участь у переговорному процесі.

Власне, як тільки удасться врегулювати ситуацію на сході, Партія розвитку України – за дострокові вибори, а заразом і за конституційну реформу та децентралізацію влади.

Хто ж на Кіровоградщині підтримує програмні засади політичної сили Ларіна? Наприклад, на з’їзді можна було побачити екс–голову облдержадміністрації, а нині заступника керівника Донецької області Андрія Ніколаєнка, чинних мерів Олександрії та Бобринця – Степана Цапюка і Леоніда Кравченка, колишніх голів райдержадміністрацій Голованівської – Олександра Ярового, Олександрівської – Валерія Авксеньєва, Новгородківської – Олександра Загребу, Долинської – Геннадія Вітряка, Світловодської – Анатолія Мірошника, Малої Виски – Валерія Палія та інших.

Був там і депутат обласної ради Микола Мездрін. До речі, він, за інформацією «КП», нині уповноважений вести переговори з іншими депутатами на предмет створення в облраді групи Партії розвитку України.

– На найближчій сесії ми заявимо про її створення, – підтвердив він у коментарі «КП», а також той факт, що очолить згадану групу.

Водночас Микола Мездрін пояснив, що пішов у партію Ларіна, бо знає його особисто.

– Знаючи програмні засади, знаючи цих людей, я вирішив увійти в склад партії. Щодо групи, то в першу чергу ми домовлятимемося з депутатами, щоб область мала перспективу і розвиток, щоб реалізовувалися ті програмні засади, які ще Сергій Миколайович започаткував у «Центральному регіоні-2015», – зазначив він.

Утім, попри створення групи і подальше оголошення прізвищ депутатів, які до неї приєднаються, найбільшою інтригою залишається, хто очолить в області Партію розвитку України. Наразі інформацію не розголошують. Єдине, кажуть, це буде обов’язково молода, активна і достойна людина. А поки запрошують усіх охочих поповнити партійні ряди.
e-max.it: your social media marketing partner