Президент Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради

,

07737Під час своєї інавгураційної промови Президент Володимир Зеленський заявив про намір розпустити парламент. А вже наступного дня під час консультацій із лідерами політичних сил мова йшла про проведення дочасних виборів у Верховну Раду 21 липня. Що думають народні депутати, пов’язані з Кіровоградщиною, про такий розвиток подій, поцікавилися у них журналісти CBN: Центральноукраїнського бюро новин. Нагадаємо, у статті 77 Конституції України сказано: «Позачергові вибори до Верховної Ради України призначаються Президентом України і проводяться в період шістдесяти днів із дня опублікування рішення про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України».

09942– Ми готові до виборів і, я думаю, що й народ України теж. На жаль, вибори можуть призначити на період відпусток, але, незважаючи на це, політика у нас уже давно в серцях і душах. Тож, думаю, люди прийдуть на дільниці і голосування буде правильним, – зазначив народний депутат, фракція БПП Костянтин Яриніч.


 

 09938– Особисто для мене це не було особливою несподіванкою (заява Президента – «КП»), тому що чутки давно вже ходили і кулуарно розмови про це велися. Я можу відповісти в стилі сучасності, в стилі сьогоднішнього часу – вибори, так вибори: йдемо, обираємося. Інше питання, за якою системою пройдуть ці вибори, – зазначив представник фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Олександр Горбунов.

 



 

09943– Я вітаю перевибори. Країні потрібне перезавантаження. Головне, щоб парламент, люди, які приходять до влади – Президент, Прем’єр, голови облдержадміністрацій, були державниками. Коли українці відчують зміни на власній кишені, на власному доб­­робуті, у медицині, у освіті, в тарифах тощо – тоді ніхто не згаду­­ватиме, скільки депутатів у Верхов­­ній Раді, – вважає Сергій Ларін, «Опо­­зиційна платформа – за життя»».

 



09941– На мою думку, Президент правильно вчинив. На виборах побачимо, яким буде наступний парламент. Може, в цьому треба обрати не 450 чоловік, а 300-350 депутатів. Я прибрав би мажоритарну систему, вона себе вичерпала, і рухався б далі. А так ми повертаємося – знову 450 депутатів, знову 225 мажоритарників. Ну, напевно, так треба.., – прокоментував Станіслав Березкін, член парламентської депутатської групи «Партія «Відродження»».

 

фото: www.president.gov.ua і з відкритих джерел

e-max.it: your social media marketing partner