Ромащенко більше не сидітиме на двох стільцях – у нього забрали «Свободу»

,

1186Олександр Ромащенко більше не очолюватиме обласний осередок «Свободи». Цю інформацію підтвердив «КП» народний депутат партії Тягнибока, куратор Кіровоградщини Святослав Ханенко. Каже, однопартієць не «витягнув» президентську кампанію

Рішення про відсторонення Ромащенка від посади нещодавно прийняла політрада. Причина, за словами Святослава Ханенка, полягає в тому, що Ромащенко не може поєднувати посаду голови Долинської райдержадміністрації з посадою керівника обласної організації партії.

– Ромащенка відсторонили від посади, тому що він – голова районної державної адміністрації. Він не може їх поєднувати, – сказав Святослав Ханенко.

Чому саме «свободівець» не може поєднувати обидві посади, нардеп не уточнює. Однак, слід зауважити, що в той же час Олександр Чорноіваненко якось уживається із двома «я»: він і голова обласної ради, і очільник обласної «Батьківщини».

Утім, джерела у «Свободі» повідомляють іншу версію причини відсторонення Ромащенка. Кажуть, справа у тім, що «свободівець» не впорався з президентською виборчою кампанією, внаслідок чого партія отримала просто нищівний результат по Кіровоградській області.

Керівником міської організації партії «Свобода», за словами Сваятослава Ханенка, поки залишається Сергій Запорожан. Проте він цілком може стати заміною Ромащенку, адже його прізвище – серед кандидатів на посаду голови обласного осередку.

Також на вакантну посаду претендують «свободівці» Дмитро Овчінніков та Роман Степура. Проте останній, констатує Ханенко, автоматично не підходить, бо теж очолює РДА – Світловодську.

– Питання, власне, відкрите. Офіційного рішення по Ромащенку ще немає. Всі процедури наразі формально не завершені, – каже нардеп.

Коли «Свобода» обиратиме собі нового голову на Кіровоградщині, поки не відомо. За словами Святослава Ханенка, зараз це питання знаходиться на погодженні політради та голови партії Тягнибока.
e-max.it: your social media marketing partner