Розвиток місцевих громад треба прискорити – Олесь Довгий

,

08225Децентралізація заклала основи розвитку громад, але просувається вона повільно. Щоб пришвидшити розв’язання проблем людей, парламент має розширити повноваження органів місцевого самоврядування, – вважає народний депутат Олесь Довгий.

Усі господарчі питання в ідеалі мають вирішувати органи місцевого самоврядування, але в них не вистачає всіх потрібних можливостей.

«Новий парламент має надати громадам більше прав і ресурсів. А поки що народні депутати, які відчувають відповідальність за розвиток певних територій, працюють, як швидка допомога. Бо людям звернутися більше немає до кого. Жителі можуть достукатися до голів сільрад, але ті не в змозі все вирішити. Це також відбувається через бюрократію, нестачу коштів або невміння їх залучити. Пояснюємо і допомагаємо», – каже Олесь Довгий.

Як і де знайти ресурси на розв’язання нагальних проблем людей – це одне з основних питань, із яким звертаються до наших приймалень. Це тисячі звернень, більшість із яких отримують позитивну відповідь.

Голова Світловодської райдержадміністрації Сергій Твердовський зазначає, що без активного депутата розвивати район було б майже неможливо.

«Є думка, що депутат має займатися лише законодавством, а пошук ресурсів на розвиток району – не його справа. Однак чіткої системи розподілу ресурсів «наверху» не існує. І хтось же повинен потурбуватися про те, щоб розвивалися не тільки Київ, Дніпро чи Львів, а й маленькі села та містечка. Олесь Довгий активно захищає інтереси району в парламенті й уряді. Нам надходять ресурси з Державного фонду соціально-економічного розвитку. За ці кошти ремонтуємо і розвиваємо школи, дитсадки, амбулаторії, об’єкти культури», – розповідає Твердовський.

Олесь Довгий упевнений, що новий парламент зможе дати поштовх подальшому розвитку децентралізації, аби розв’язання проблем людей стало швидшим і легшим. І досвід, набутий за п'ять років роботи серед людей, стане у пригоді для депутата, а також для Президента Зеленського, якому парламентарі, що ефективно працюють на місцях, зможуть підставити плече у практичних питаннях.

текст: Дмитро Петренко
e-max.it: your social media marketing partner