Сесія міськради: надбавки призначили, сфери впливу поділили, зайвих прибрали

,

1222Ситуація у міській раді Кіровограда нагадує ту, яка була при Чигрині-Пузакові, коли тогочасна «трудова» більшість направо і наліво розбазарювала комунальне майно, вводила у виконком лише підконтрольних людей, а на сесії голосувала виключно за «свої» питання. І хоча відтоді минуло чимало часу, знайомі багатьом методи знову повертаються. З поправкою на апетити чинної влади міста.

Тому дам, тому дам, а тому не дам…
«КП» уже повідомляла, що поки вся держава економить, а люди вимушені через це обмежувати себе у звичних досі речах, а то й у їжі, кіровоградські депутати виділяють 100% надбавки до зарплати заступникам міського голови.

Відтак нині багатшими на енну суму щомісяця стало четверо посадовців міськради – Геннадій Осетров, Олексій Олійник, Вадим Дрига та Сергій Васильченко. Не пощастило лише Анатолію Перевознику, який звалився, як сніг на голову в.о. мера, секретареві міськради Іванові Марковському і цим спутав усі карти, поновившись на посаді завдяки суду через сім років – він отримуватиме як раніше.

Від Табалова тікають соратники
Того дня Іван Марковський раптом повідомив, що декілька народних обранців написали заяви про вихід із депутатських груп.

Зокрема Артем Стрижаков більше не захотів мати нічого спільного з депутатами групи «Громадський актив», Володимир Рибкін вийшов із групи «За добробут міста». Ще троє депутатів Микола Гамальчук, Надія Воленшчак та Віктор Ксеніч забажали вийти зі складу групи «Спільний дім». Цікаво, що останні троє депутатів вважаються близькими до Сергія Табалова. Той, до речі, вийшов зі складу «Спільного дому», кількома сесійними засіданнями раніше. Усі ці люди на минулому скликанні входили до фракції Ліберальної партії, яку тоді очолював Андрій Табалов.

Позаочі кажуть, що такі дії можуть бути пов’язані з тим, що керівник групи «Спільний дім» Олександр Горбунов, останнім часом вважається людиною близькою до нардепа Станіслава Березкіна.

Шворак уже не депутат
Журналіст каналу «1+1» Олена Шворак, яка стала депутатом міськради від «Батьківщини», склала з себе повноваження. Каже, не хоче ототожнювати себе із людьми, що сьогодні залишилися в міськраді.

– Реченням відповісти дуже складно. Це скоріше філософське питання. Минула зима мене змінила, а те, що відбувається в міській раді, демонструє, що там нічого не змінилося, йде звичайний «договорняк». Мені не приємно перебувати в тому середовищі, де все залишилося так, як було раніше. Я не хочу себе ототожнювати з тими людьми, які сьогодні залишилися в міській раді, бо бути депутатом в нашій країні сьогодні вже просто соромно. Я вважаю, що Кіровоградська міська рада в тому складі, в якому вона сьогодні є, просто має саморозпуститися і бути переобраною разом із міським головою в жовтні. Для цього нинішні депутати повинні скласти депутатські повноваження, якщо вони мають таку мужність. Бо нормальною діяльністю їхню сьогоднішню роботу назвати складно. Хочу залишатися просто журналістом. Вважаю, що я тут на своєму місці і більше можу зробити хорошого, ніж коли буду однією з 76 депутатів, – прокоментувала вона сайту «Рідний Кіровоград».

Узурпація виконкому
Зміни персонального складу міського виконавчого комітету – це ще одне «хлібне» питання. У вівторок список виведених раніше членів поповнили депутат облради, ректор Кіровоградського національного технічного університету Михайло Чорновол та депутат облради, заступник голови правління –фінансовий директор НВП «Радій» Аліна Бегун. Не вистачило голосів, щоб прибрати з членів виконкому Василя Сибірцева…

Натомість потрапити в управлінський орган вдалося доволі одіозним і неоднозначним фігурам. Наприклад, Сергію Запорожану, який поки ще в «Свободі», Олександру Ратушняку – голові обласної організації Української народної партії, колишній очільниці управління власності міськради часів Чигрина-Пузакова Оксані Марченко, керівникові служби безпеки ЗАТ «РУР груп С.А.», екс-очільнику міліції та першому заступнику голови СБУ в області Валерію Гончару та іншим.

ЖЕКи та КРЕПи ліквідували
Питання так званої реформи ЖКГ було чи не найбільш емоційним. Депутати вимагали від профільного заступника мера дати адекватні пояснення, що та як планується робити. Утім Геннадій Осєтров не знайшов підходящих аргументів, окрім як заявити, що нині ЖЕКи та КРЕПи заборгували величезні гроші (близько 16 мільйонів – ред.). Щоправда, куди зникнуть борги після реформи – так і не сказав.

У кулуарах же депутати, не згодні з пертурбаціями у ЖКГ, розповідають, що по суті реформу Марковський і Ко розпочали з однією метою – поставити на ключові посади в комунальному господарстві «своїх» людей. Думка громадськості їх абсолютно не цікавить.

Ліквідувавши ЖЕКи та КРЕПи міська рада створить житлово-експлуатаційні організації.
e-max.it: your social media marketing partner