Чорноіваненко може достроково позбутися посади голови облради?

,

1272Олександр Чорноіваненко може достроково позбутися посади голови обласної ради. Це станеться, якщо правоохоронні органи відреагують на порушення ним законодавства, повідомили «КП» у громадській організації «Центр співпраці та підтримки міжнародних проектів».

– Ми звернулися до Реєстру структурних утворень політичних партій та Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Там підтвердили, що голова обласної ради Олександр Чорноіваненко з 4 липня 2013 року і понині очолює Кіровоградську обласну організацію політичної партії ВО «Батьківщина», – кажуть у Центрі. – А відповідно до частини 3 статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування», голова ради, який працює на постійній основі, не може поєднувати свою службову діяльність з іншою роботою, у тому числі на громадських засадах. Виняток становить лише викладацька, нау­кова і творча діяльність, медична, інструкторська та суддівська практики зі спорту.

– Законодавством не заборонена участь посадових осіб місцевого самоврядування в політичних партіях, однак посада керівника місцевого утворення партії накладає на особу певні обов’язки, права та компетенцію, що є роботою, яка виконується на громадсь­ких засадах. Відтак, мова іде про незаконне сумісництво, – пояснюють у громадській організації і наголошують, що таке порушення є підставою для дострокового припинення повноважень голови облради.

У Центрі співпраці кажуть, що планують винести це питання на розгляд прокуратури, а заодно звернутися до депутатського корпусу, аби той взяв інформацію про порушення до відома.

Нагадаємо, Олександр Чорноіваненко обраний на посаду голови обласної ради 23 лютого, після того, як подав у відставку Микола Ковальчук.
e-max.it: your social media marketing partner