Смаглюк, якого вкинули у сміттєвий бак, написав заяву до міліції

,

1406Керівник апарату облдержадміністрації Василь Смаглюк, якого у понеділок заради піару Ляшка кинули у сміттєвий бак, написав заяву до міліції. Кримінальне провадження за фактом хуліганських дій уже відкрили.

–Це була зухвала хуліганська акція із застосуванням погроз, насильства. Назвати це чимось цивілізованим я не можу. Велика кількість знущань випала на працівників обласної державної адміністрації, в тому числі і на мене, без пояснень. Єдине, що мені закидали, це те, що я не відкрив кабінет голови обласної адміністрації. Але це режимний об’єкт зі спеціальною охороною інформації та засобами зв’язку. Тому логічно, що я їм відмовив, – зазначив у коментарі «КП» чиновник.

– Учора людей обливали зеленкою, сьогодні їх кидають у сміттєві баки, завтра вони витягнуть на вулицю шибеницю і будуть вішати людей – це називатиметься люстрацією? – продовжує Смаглюк. – Це був натовп людей, який виконував вказівки Ляшка за завчасно спланованим сценарієм. Вони вже знали: якщо не буде голови адміністрації Сергія Кузьменка, то знайдуть іншу особу і влаштують шоу.

Василь Смаглюк розповів, що люди, яких привів Ляшко, штовхали і знущалися з працівників обласної адміністрації, у тому числі з заступника голови Віти Атаманчук, помічників і секретарів.

– Я не в політику прийшов сюди гратися, це моє робоче місце, я зобов’язаний був виконувати свої посадові обов’язки! – заявив керівник апарату.

Тим часом заступниця очільника області Віта Атаманчук каже, що Ляшко піариться лише на тих, хто не може дати йому відсіч.

1407– Хто був слабший, до того Ляшко і застосував силу. До сильнішого він навряд чи ризикнув би це зробити. Зараз триває виборча кампанія і він піариться. Але я сподіваюся, що кіровоградці дадуть належну оцінку і зрозуміють, що це всього-на-всього політична реклама, – зазначає Атаманчук і додає, якщо нині українці прагнуть у Європу, якщо говорять про якісь стандарти, то мають говорити і про цивілізований рівень спілкування.

– Якщо народний депутат каже, якщо він не зайде зі мною в кабінет, бо я потім звинувачу його у зґвалтуванні...Коли він – чоловік – навіть не розуміє, що перед ним стоїть жінка і дозволяє собі такі закиди, про який цивілізований рівень взаємодії між самими представниками влади ми можемо говорити? – обурюється посадовиця.

До речі, про інцидент у Кіровограді дізналися не лише вся Україна, світ, а й Росія. Того ж дня ввечері майже десяток російських каналів позловтішалися над українцями.

Політичні оглядачі кажуть, що таке варварство грає лише на руку зовнішньому агресору. Мовляв, дивись, Європа, чи така Україна тобі потрібна…

Зрештою, до хвилі кидків чиновників і політиків до сміттєвих баків неоднозначно ставляться і самі українці. Одні, щоправда, радіють такій тенденції, бо, пояснюють, зневірилися у вітчизняній Феміді, інші навпаки – гостро засуджують такі дії, зауважуючи, що наша країна – цивілізована, і ми маємо у законний спосіб вирішувати ті чи інші питання.

– Мені гидко за усім цим спостерігати. Так, чиновники і депутати варті такого, але хіба люди не розуміють, що на тлі нашого патріотизму українізувався й увесь світ. Такими ідіотськими вчинками ми псуємо собі репутацію у всьому світі. Не за це стояв Майдан і наша держава називається Україна, а не якийсь там Гондурас! Люди, схаменіться! – закликає кіровоградка Євгенія.

Нагадаємо, в обласному центрі це вже другий схожий інцидент. Нещодавно після сесії обласної ради до сміттєвого баку вкинули депутата Миколу Корецького. Останній також звернувся із заявою до правоохоронців.
e-max.it: your social media marketing partner