Політичний бандитизм: хто кого?

,

1449Учорашній приїзд екс-губернатора Сергія Ларіна в Кіровоград просто підірвав інформаційний простір.

Про те, що проти Ларіна готуються провокації, стало відомо ще за добу до його приїзду. Кіровоградські ЗМІ навіть називали замовників, так би мовити, запланованого «свята»: очільника облради Олександра Чорноіваненка та бізнесмена з кримінальним минулим Миколу Онула. Зокрема, з посиланням на джерело в правоохоронних органах, говорилося про те, що вказані особи наймають криміналітет для «зустрічі» Ларіна. Зазначалося також, що це можуть бути бандити-гастролери з сусідніх регіонів. Міліція на дане повідомлення не відреагувала. Втім, це й не дивно, адже начальника облУМВС Анатолія Вітюка вважають креатурою Чорноіваненка.
 

Свій захід Ларін вирішив проводити звично в обласній філармонії. З'їхалися туди, як розповідають учасники зустрічі, люди з усієї області – близько тисячі осіб.
 

Нічого не підозрюючи, запрошені чекали, коли Ларін з'явиться на сцені. Але раптом до зали увірвалися кілька десятків людей. Частина – вихідці з Майдану, частина – характерної зовнішності і не зовсім тверезі – хто в камуфляжі, але в основному – в традиційному одязі: спортивних костюмах, бейсболках і темних окулярах.
 

На чолі банди – вже знайомі персонажі – ті, хто брав активну участь у штурмі сесій міськради та облради, а також зривали представлення нового голову облдержадміністрації. У Кіровограді їх знають за прізвиськами «Шльома», «Клим» та іншими. Натомість міліція деяких бандитів знає за їхніми судимостями.
 

У цей же час у кулуарах бандити лупцювали охорону і тих, хто випадково опинявся поруч. Відомій в області і абсолютно аполітичній людині відбили нирку зі словами: «Це тобі привіт ...».
 

Але, не дивлячись на присутність бандитів у залі, колишній очільник регіону абсолютно спокійно вийшов до людей, а ті в свою чергу довго йому аплодували стоячи і скандували «Ларін!». Те саме повторювалося ще кілька разів протягом всієї його доповіді.
 

Поки Ларін виступав на сцені, в залі локально виникали то словесні перепалки, то бійки.
 

На крики «Ганьба!» запрошені заявляли, що Ларін зробив для області набагато більше, ніж «гарлапани» всі разом узяті... Вони також вимагали, щоб провокатори забиралися з філармонії. Учасники зустрічі закликали міліцію відреагувати на події і вивести їх. Однак та вкотре самоусунулася. Тому простим роботягам, які приїхали з районів на зустріч, доводилося самим відбиватися від нападників – останнім періодично відчутно діставалося.
 

Фактично, таким чином, кіровоградці вперше дали відсіч політичним бандитам і вказали їм на їхнє місце. Ті ж у свою чергу своїм штурмом лише додали Ларіну рейтинг. Доказ цього – трансляція зустрічі у філармонії каналом «Кіровоград». Адже якби технологи Ларіна порахували, що він у цій ситуації програв, навряд чи виносили б «сміття з хати». А так, контраст цілком очевидний.

 

 

Відео зустрічі, канал "Кіровоград", 19 жовтня 2014 року

e-max.it: your social media marketing partner