Координаційну раду створили і тут же не знайшли спільної мови

,

pereveslo

Учора кілька громадських організацій Кіровограда заявили про створення Координаційної ради, що виконуватиме у майбутньому роль тіньового виконкому міста. Утім уже на першій спільній прес-конференції її учасники не знайшли спільної мови в окремих питаннях своєї подальшої роботи.

 

Координаційна рада задекларувала кілька напрямків своєї діяльності. Головним має стати контроль над роботою міської влади та протистояння їй. Однак, чим конкретно апелюватимуть до кіровоградських можновладців та якими будуть механізми впливу – її члени так і не сказали. Як приклад, зауважили, не хочуть у Кіровограді притулку для собак.

 

- Держава має намір виділити більше семи мільйонів на побудову притулку для собак. Знаючи про ситуацію в медицині, про кадровий голод, який стався внаслідок того, що спеціалістам немає де жити, ми пропонуємо на ці кошти купити 40 квартир для лікарів і таким чином вирішити питання по забезпеченню медиками лікарень міста, - висловив пропозицію координатор «Перевесла», яке стало членом Координаційної ради, Сергій Михальонок.

 

Утім думку останнього розділили не всі новоспечені колеги, власне кажучи, як і пропозицію іншої активістки щодо підняття питання про заборону викладання російської мови у місцевих школах.

 

За словами громадських активістів, у їхню Координаційну раду входитимуть тільки «національно свідомі люди». А от, хто стане керівником - наразі не відомо. Та координатор «Перевесла» зазначив, що то буде «знаюча» людина…

 

Поки членами ради стали обласна організація «Народна солідарність», громадська ініціатива «Кіровоградці», політичне об'єднання «Сила людей», Всеукраїнський комітет захисту української мови, Союз жінок України, інформаційно-аналітичний центр «Перевесло», Всеукраїнське об’єднання ветеранів, Український клуб, громадська організація «Рідний Кіровоград».

e-max.it: your social media marketing partner