Сесія міськради: антипремії, старі-нові кадри та перейменування вулиць

,

1590На вівторковій сесії міської ради Кіровограда народні обранці традиційно вирішували кадрові питання, прослухали низку галузевих звітів за рік та перейменували вулиці. Двом центральним – повернули історичні назви.

Кому шину, а кому кільце в ніс
Власне, найцікавіше відбулося перед початком сесійного засідання. До трибуни вийшла голова громадської організації «Територія успіху» Інга Дуднік, аби вручити в.о. мера, секретарю міськради 74-річному Івану Марковському своєрідний презент – символічні шини. Одну – йому, як отримувачу антипремії «Шина року», що відбулася цьогоріч в обласному центрі вперше, іншу – депкорпусу.

Сам Марковський подякував активістці за «визнання», зазначивши, що розцінює подарунок, як символ перемоги Майдану, і зробив Дуднік алаверди – «найвищу нагороду республіки Конго» – кільце в ніс. Однак, що саме означає такий дарунок, не пояснив.

Осетрова звільнили.Вдруге
Того дня депутати міської ради вкотре проголосували за звільнення заступника міського голови Геннадія Осетрова. Причина – «порушення присяги посадової особи місцевого самоврядування». Мовляв, той не впорався зі своїми обов’язками.

Попри заклики кількох депутатів змінити формулювання рішення або ж взагалі ініціювати службову перевірку, Осетрова таки «продинамили». «За» проголосували 48 депутатів.

До речі, заступника міського голови з такою ж мотивацією вже звільняли – у жовтні. Однак він подав до суду. А тому є ймовірність, що Осетров позиватиметься і вдруге. А далі – третє звільнення?

Колодяжний проміняв обласну адміністрацію на мерію
Начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Колодяжний пішов працювати у міську раду Кіровограда заступником мера. Його затвердили на посаді більшістю голосів, без жодних обговорень. У міській раді пояснюють: новий «спортивний» заступник прийшов на заміну Вадиму Дризі, який опікувався гуманітарною сферою.

Новачки у виконкомі і депкорпусі
Микола Цуканов, Сергій Горбовський і Юрій Демець увійшли до складу виконавчого комітету Кіровоградської міської ради. За таке рішення проголосувало 55 депутатів.

Наразі виконком налічує 12 осіб. Це Іван Марковський, Валерій Гончар, Юрій Глущак, Сергій Запорожан, Юрій Кочерженко, Оксана Марченко, Віталій Миронюк, Андрій Райкович, Олександр Ратушняк, Віктор Халявка, Олександр Цертій і Костянтин Чередник.

Окрім збільшення складу виконкому, поповнились і депутатські лави. Костянтин Лагода, який балотувався у 2010-му за списками тепер уже неіснуючої партії «Фронт змін», прийшов на заміну Олександру Горбунову. Останній написав заяву про складання повноважень у зв’язку з обранням до Верховної ради.

Перейменування вулиць і повернення історичних назв
Двом вулицям обласного центру депутати повернули історичні назви, ще дві – перейменували. За це проголосувала більшість ради. Тож відтепер вулиці Кірова та Червоногвардійська називаються Михайлівська та Архангельська відповідно.

Вулицю Калініна перейменували на честь Шульгіних, а вулицю П’ятирічки 3-ї – на честь загиблого на сході кіровоградця Юрія Власенка.

За словами начальника управління культури міськради Анни Назарець, старі назви вулиць дозволено використовувати в документації до 31 грудня 2015 року.
e-max.it: your social media marketing partner