Головлікар Ульяновської ЦРЛ домігся покарання для представників Народної ради, які вибивали в нього заяву на звільнення

,

1600Це сталося 21 березня. Як тоді розповідала «КП», інтернет облетіло відео, на якому було видно, як група чоловіків перевернула уверх дном якийсь кабінет і била, очевидно, його господаря. Згодом стало відомо, що постраждалий – головний лікар Ульяновської ЦРЛ Олександр Ткаленко. Медик розповів, що у такий спосіб представники Народної ради району змушували його написати заяву на звільнення.

–До мене прибігли десятеро людей. Троє вигнали бухгалтера і секретаря з кабінету. А кілька чоловік почали з’ясовувати зі мною стосунки. Вони мене штовхали, били, один із них плював в обличчя. Погрожували знищити мене і мою сім’ю, – розповідав «КП» після інциденту сам Ткаленко.

Після погрому в кабінеті Народна рада зникла. Голов­ний лікар одразу написав заяву до міліції. Його і родину почали залякувати в телефонному режимі.

– Вони мені дзвонили і погрожували. У мене вся сім’я жила в страху. Довелося жінку з 12-ти річною дитиною відправити з міста, – ділився пережитим медик.

У липні почався судовий розгляд справи. Ульяновські судді, як повідом­ляла «КП», відмовилися від процесу. За діло взявся Голованівський районний суд. Власне, він і визначив покарання кривдникам – за побиття головного лікаря представники Народної ради отримали по три роки умовно та кожен повинен виплатити медику по десять тисяч гривень моральної компенсації.

– Ільченку Ігорю Віталійовичу призначили покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. До нього застосовано статтю 75 Кримінального Кодексу України та звільнення від відбування покарання і встановлення іспитового терміну на один рік і шість місяців. Колкова Владислава Леонідовича також звільнено від відбування покарання призначеного судом із іспитовим терміном один рік і дев’ять місяців, – уточнює суддя Голованівського райсуду Леся Ярова.

– Суд відбувся 18 грудня. Його дуже відтягували, то хтось хворів, то того нема, то свідки не такі, то інше. Сім місяців суд тягнувся, але все таки відбувся. Є ухвала, вирок їм зачитали. Стаття серйозна, там групове хуліганство, – розповідає «КП» постраждалий Олександр Ткаленко.

Нині він каже, що справжня причина, чому у нього вибивали заяву на звільнення, так це те, що він повинен був виступити на народному віче з заявою, в якій хотів розкрити всі карти ульяновської так званої Народної ради, розповісти про «досягнення» певних людей, які стали її членами.

– Насправді вони не хотіли, щоби я йшов на віче, де я мав це зачитати, адже знайшов дані, що ініціативна група, що тоді увійшла в Народну раду, її голова, члени – кримінальні, – заявив «КП» Ткаленко.

Головний лікар Ульяновської ЦРЛ задоволений вироком суду. Хоча, зауважує, доки його дочекався, пережив чимало погроз. Вони, стверджує медик, продовжують надходити і сьогодні.

– Після суду повідом­лення на телефон скидають. Пишуть всякі гадості. Але я не звертаю уваги на погрози. Мені є чим зараз зайнятися. Обидва сини в АТО. Один повернувся з контузією. Був у госпіталі… Якщо вони апеляцію не подадуть, вирок набуває чинності через місяць, – уточнює Ткаленко.

Тим часом, як вдалося з’ясувати «КП», представники Народної ради з Ульяновки таки планують оскаржувати рішення Голованівського суду. Тож ставити крапку в цій історії ще зарано.
e-max.it: your social media marketing partner