Новопризначені очільників районів: хто є хто

,

1817Президент Петро Порошенко звільнив трьох і призначив п’ятьох голів районів. Відтак нових керманичів отримали Бобринецький, Гайворонський, Голованівський, Кіровоградський і Маловисківський райони.

Отже, Бобринецьку райдержадміністрацію тепер очолює екс-заступник голови тамтешньої райради Сергій Шевченко. Раніше він також обіймав посаду заступника голови РДА, а до цього – начальника районного управління агропромислового розвитку.

Розпорядження про його призначення та про звільнення попередника – Сергія Рожкована – Президент підписав в один і той же день, минулої п’ятниці.

До слова, бобринецького Шевченка дехто сплутав із екс-очільником Новомиргородської РДА. Воно і не дивно – обидва повні тезки.

Головою Гайворонської РДА замість звільненого учора Віктора Медвідя став Юрій Клименко. Останній до призначення був головним податківцем району.

Керівником Голованівської райдержадміністрації став уродженець району, фермер Олег Голімбієвський. Про те, що саме він імовірно очолить територію, «КП» писала ще наприкінці грудня.

Минулої осені Голімбієвський змагався за мандат народного депутата по 101 округу. Однак його обійшов співочий ректор Михайло Поплавський.

У Кіровоградському районі Віктора Дайдакулова замінили екс-начальником Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості Аллою Поліщук. Відомо, що на минулорічних виборах до Верховної ради Поліщук очолювала обласний штаб Блоку Петра Порошенка.

Цікаво, що звільнений попередник одразу після оприлюднення розпорядження Глави держави зліг на лікарняний.

Керівництво Маловисківським районом увірили теж фермеру. Головою РДА став Павло Сорока – заступник керівника фермерського господарства «Красляни». Також Сорока є депутатом Маловисківської міськради. На виборах 2014 року балотувався до парламенту за списком партії «Народний Фронт».

Очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко вже представив нових керівників районів і озвучив першочергові завдання для них. Насамперед голова облдержадміністрації наголосив на необхідності привести до належного стану об’єкти укриття та системи оповіщення, на забезпеченні мобілізації й допомозі учасникам АТО. Крім того, Кузьменко звернув увагу на боротьбу з корупцією.

Жителів районів керівник області закликав підтримати нових керманичів територій і налагодити з ними партнерські відносини.

– Якщо ми об’єд­наємося, якщо будемо разом, то зможемо подолати усі негаразди. Якщо ж будемо бачити один в одному ворогів – матимемо дуже погані перспективи, – зазначив Сергій Кузьменко. – Сьогодні відбувається ретельний відбір керівників районів. Вони мають бути патріотами та професіоналами, здатними досягти успіху у своїй діяльності для того, щоб життя людей стало кращим.

Нагадаємо, місяць тому Президент призначив п’ятьох голів РДА – Олександрійської Олександрівської, Компаніївської, Новгородківської та Новоархангельської.


e-max.it: your social media marketing partner