ОСТАТОЧНИЙ УДАР. Партію Кличка здали Онулу

,

115Позачергова конференція Кіровоградської міської організації УДАРу проходила ледь не підпільно. Люди кажуть зібрали їх у якійсь забігайлівці (до того ж запросили не всіх), сказавши, що є бажання керівництва обговорити подальше партійне життя, а вже потім поставили перед фактом, зачитавши чотири питання порядку денного, які, по суті, зводилися до одного: заміни керівника міського партійного осередку. У підсумку Ігоря Козуба від-сторонили, а на його місце призначили виконувачем обов’язків ставленика Миколи Онула – Дмитра Хоха.

 

«КП» вже неодноразово розказувала про перипетії в політсилі Кличка. Скандали через гроші, не виплачені агітаторам і штабістам після виборів, міжусобиці між керівниками обласного і територіального масштабів і, що найцікавіше, торгівля партійним брендом – це ще не повний перелік всього, що відбувалося у стінах кіровоградського УДАРу впродовж останнього часу.


Люди, які на минулих парламентських виборах, проголосували за «кличківців», диву давалися – чому їхній лідер, боксер зі світовим ім’ям, закриває очі на те, як його відверто ганьблять у центрі Украї-ни… Та можна тільки уявити, яким буде їхнє здивування, коли дізнаються, що відтепер Кіровоградську міську організацію УДАРу де-юре очолює людина Миколи Онула, а де-факто – він сам, той, хто в дев’яності ходив у спортивному костюмі і з барсеткою, у двотисячні – активно боровся з демократією, а сьогодні, як і більшість йому подібних, зветься «чесним бізнесменом».


Того дня, коли відбулася конференція, в.о.голови виконкому обласної організації УДАРу Костянтин Поляков оприлюднив інформацію, що Ігор Козуб відсторонений, а замість нього обов’язки голови міської орга-нізації партії виконуватиме член Ради обласної організації партії Дмитро Хох.


Останній ‒ депутат міськради. Пройшов туди від партії «Солідарність жінок України». У березні нинішнього року Дмитро Хох разом із п’ятьома іншими депутатами утворив групу «Єлисаветград». Її очолив помі-чник Миколи Онула – Віталій Бєлов. Крім того, до складу депутатської групи увійшли дружина Онула – Лариса, Любов Виноградова, Лариса Залещик і Людмила Катеринич.


Таким чином, припущення, які робила «КП», а також інші медіа, упродовж останніх місяців, повністю підтвердилися. Тепер Микола Онул в повній мірі задовольнятиме свої політичні амбіції за допомогою кишень-кової партії.


Ще один цікавий факт, пов’язаний із призначенням Хоха і звільненням Козуба – гроші. Незадовго до згаданої конференції останній знайшов ресурс (кажуть навіть позичив кількадесят тисяч доларів), аби погаси-ти борги кіровоградським агітаторам. На такий крок Ігор Козуб пішов не з власної порядності, а внаслідок розмови з посланцем із центрального штабу. Той у середині місяця приїхав до обласного центру, аби владнати конфлікт.

 

УДАРівці розповідають, що підсумок розмови був приблизно наступного змісту: кіровоградським осередком партії керуватиме той, хто знайде гроші на розрахунок з людьми. Козуб – знайшов. Але колишній соратник і друг – голова обласної партійної організації – Анатолій Ревенко його просто на просто кинув. Більше того, під час тієї самої конференції він заявив: «Не вписується в жодні рамки... Жо-ден штаб не демонстрував роздачу грошей як тут.

 

Добро робиться тихенько. Не виходять на телебачення. Виходить партія «кака», а я буду розраховуватись зі своєї кишені... Мені телефонують райони і кажуть «гроші дають»... А я – ні сном, ні духом не знав! Зараз відбиваюсь від районних організацій...»


Власне, у здачі УДАРу Онулу тепер уже колишні партійці звинувачують саме Анатолія Ревенка. Говорять, він ніколи не чинив опір грошам і пригадують, як після виборів, коли працівники штабу сиділи без зарплати, той придбав собі нового джипа.

e-max.it: your social media marketing partner