«Батьківщина» проти дитячих майданчиків?

,

202Очільник обласної організації «Батьківщина» і водночас депутат облради Олександр Чорноіваненко після заяв про неспроможність опозиції в регіоні, раптом зацікавився, чиїм коштом реалізовуватиметься ініціатива голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка про встановлення десяти дитячих майданчиків у Кіровограді. Люди таким питанням здивовані!


Депутатське звернення Чорноіваненка «щодо джерел і обсягів фінансових ресурсів для встановлення десяти дитячих майданчиків та оренди біг-бордів» вже зареєстроване у системі обліку публічної інформації, яка є у володінні облдержадміністрації.


Після численних марних спроб зв’язатися з головним опозиціонером регіону за номерами телефонів, поданих до обласної ради, «КП» нарешті вдалося з’ясувати в автора звернення, що саме він мав на увазі.


«КП»: Олександре Анатолійовичу, ви відправляли запит до ОДА стосовно дитячих майданчиків. Скажіть, будь ласка, що маєте на меті з’ясувати?
О.Ч.: А це з якої інформації, що я направляв запит?
«КП»: На сайті обладміністрації є така інформація…
О.Ч.: А-а-а. Мета одна – з’ясувати фінансування звідкіля буде, от і все. Звідкіля буде фінансування цих майданчиків. Тому що в обласній державній адміністрації і у бюджеті на цей рік не передбачені кошти на майданчики. Ні в міській раді, ні в обласній.
«КП»: А яка ваша думка з приводу цієї ініціативи?
О.Ч.: Влада повинна включати ці всі заходи, які вона робить в бюджет і прозоро фінансувати. Я підтримую це. Тільки щоб воно було прозоро, не через ніякі фонди, так би мовити незрозумілі, які в нас є…

 

Така заява Олександра Чорноіваненка викликала подив як у благодійному фонді «Розвиток Кіровоградщини», що є постійним партнером влади в реалізації багатьох проектів та ініціатив, на який натякав депутат, так і в самих людей, котрі зверталися на «гарячу лінію» з проханням встановити в їхньому дворі майданчик.


Зокрема, у фонді наголосили на тому, що їхня робота завжди ведеться прозоро і що вона цілком зрозуміла. Також, підкреслили там, зі стартом проекту його ініціатор Андрій Ніколаєнко неодноразово повідомляв про те, що майданчики встановлюватимуться коштом меценатів за підтримки фонду «Розвиток Кіровоградщини».


Тим часом, кіровоградці, які залишали заявки на «гарячій лінії», на звернення Чорноіваненка реагують не так стримано.
– Замість того, щоб писати листи, хай візьме і сам поставить майданчики. А то тільки те й роблять, що балакають! – говорить жителька вулиці Героїв Сталінграда Катерина Василівна.


Її сусідка Руслана Тарасова – більш категорична. Каже, їй байдуже, звідки братимуть кошти на майданчики.
– Мені однаково, де братимуть кошти. У мене в дворі – три великих будинки. А дитячому майданчику – 23 роки! Оце Шаталов дав баланс і гойдалку – вже добре. Решту треба здати на брухт! Головне – щоб дітям зробили дитячий майданчик на вулиці Героїв Сталінграда, 16/17. Тільки у моєму будинку живе близько 100 (!) дітей, віком до 10 років. Плюс ще діти з округи бігають до нас гуляти, – розповідає жінка.


Нагадаємо, нещодавно «КП» повідомляла, що на першій прес-конференції в іпостасі голови обласної організації «Батьківщини» Олександр Чорноіваненко виправдовував бездіяльність опозиції зв’язаними руками.


– А що ми можемо? – очевидно, риторично запитував він, відповідаючи на питання журналіста, що конкретно зробила опозиція за три останні роки. – Ми вносимо пропозиції на сесіях обласної ради з питань. Ми стараємося. Але у нас немає інструменту, немає ніяких важелів. Нам, опозиції, дуже важко чогось добитись. Все, що ми можемо, це виступити на сесії, внес-ти свої пропозиції…


До речі, в ефективності «Батьківщини» сумніваються навіть їхні колеги по опозиційному цеху. Нещодавно журнал «Форбс» повідомив, що із 20 тисяч членів «Фронту Змін» до «Батьківщини» вступив приблизно 1%.


Співрозмовник «Форбс» пояснив, що проблеми є в усіх обласних осередках, тому їхнім керівникам дали час до 15-20 серпня, аби ті наростили кількість членів партії Тимошенко.


У Кіровоградській області, за інформацією Олександра Чорноіваненка, члени «Фронту змін» теж не охоче вступають до «Батьківщини».


А от у Кіровоградській міській раді на початку липня фракція «Фронту Змін» взагалі саморозпустилася, створивши нову депутатську групу «Спільний дім».


…А поки «гаряча лінія» продовжує збирати заявки на встановлення дитячих майданчиків в обласному центрі. За півмісяця акції оператори контакт-центру прийняли вже понад півтисячі звернень. Як і раніше, найбільш активними є жителі спальних мікрорайонів Кіровограда.

e-max.it: your social media marketing partner